02.12.2020

Упуцан котроверзни инвеститор Бањац

13. априла 2017.

У пуцњави која се данас око подне догодила у центру Новог Сада рањен је Бранко Бањац, контроверзни бизнисмен и инвеститор, који је од раније познат полицији. Јавности је најпознатији као инвеститор који је преварио више грађана.

Бранко Бањац (49) тешко је повређен у пуцњави која се око пола дванаест догодила у Улици Павла Папа, у неспоредној близини броја 27.

Он је рањен у пределу главе, а повреде су опасне по живот, кажу у Клиничком центру Војводине.

Полиција је саопштила да је у улици Павла Папа инспектор криминалистичке полиције покушао да ухапси Бранка Бањца за којим је била расписана централна потерница Основног суда у Новом Саду због издржавања казне затвора.

После неуспелог покушаја да побегне, осуђеник је напао инспектора и покушао да му отме пиштољ, када је на њега и пуцано.

Како је потврђено у полицији, против Бањца су у Основном суду у Новом Саду донете две пресуде.

Бањац је јавности најпознатији као инвеститор који је у Новом Саду преварио више грађана тако што им је продавао станове који су касније доспели у поступак извршења због дуга Бањца као инвеститора.

Против Бањца је поднето још кривичних пријава за преваре и злоупотребе.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду интензивно раде на расветљавању свих околности овог случаја, саопштила је полиција.

Извор: Мондо

Корисни линкови