25.11.2020

Укида се право полиције на штрајк?

24. јануара 2015.

Нацрт новог Закона о полицији укида право на штрајк полиције, што је, како је објашњено, у складу са европским стандардима.
policija_dezurni_nase
Нацртом новог закона укида се и чин генерала, као део демилитаризације те службе и прописују нови услови за избор директора полиције, по којима ће на конкурс моћи да се јави и неко ко није каријерни полицајац, али испуњава постављене услове, сазнаје се у врху Министарства унутрашњих послова (МУП).

У нацрту закона, који је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић представио руководству МУП, предвиђено је да Служба унутрашње контроле добије знатно шира овлашћења и прописан списак послова који су неспојиви са радним односом у полицији. Према Нацрту, Служба унутрашње контроле моћи ће да контролише и све запослене у МУП, а не, као до сада, само у полицији.
Предвиђени су и нови услови за стицање чинова и звања у полицији, а део запослених у МУП из статуса полицијских службеника прелазе у статус државних службеника, у складу за европском праксом. Нацртом закона предвиђено је и оснивање Фонда солидарности МУП.

Извор: 021

Тренутно има 3 коментара

  1. milos каже:

    jer vi nesto o tome znate,blizi ste vatri

  2. anonimus каже:

    uzmite sve policiji, sva prava, plate, dusu im uzmite pa neka rade za dzabe. tajkuni i lopovi neka se bogate a policija neka bude beda i sirotinja bez prava.

  3. председик каже:

    Па шта се ви чудите,после штрајка сте се редовно састајали са министром и радном групом, па зар вам ништа о томе нису рекли раније. Кога ви заступате кукала му мајка. И шта ће НСП да предузме поводом овога? Вероватно да забије главу у песак.

Нема коментара.

Корисни линкови