• 23 августа, 2021
  • 132

УДАРИО ПОЛИЦАЈКУ АУТОМОБИЛОМ СЛОМИВШИ ЈОЈ НОГУ!

УДАРИО ПОЛИЦАЈКУ АУТОМОБИЛОМ СЛОМИВШИ ЈОЈ НОГУ!

НСП захтева хитно пооштравање казнене политике

Током протеклих година Независни синдикат полиције је у више наврата покушавао да скрене пажњу на учесталост напада на наше колеге који су временом постајали и све бруталнији. Сваки пут смо напомињали да је напад на полицајца напад на државу и да се што пре мора пооштрити казнена политика према таквим појединцима. Нажалост, наши апели и апели министарства полиције су остали без адекватне реакције.

Најновији напад десио се јуче у Шапцу када се возач аутомобила оглушио о наређење наше колегинице издато покретима руке да стане. Без заустављања ударио је аутомобилом полицајку сломивши јој ногу од силине удара!

Ми као озбиљна и највећа синдикална организација дужни смо позивати све државне институције, јер крајње време да се предузме све што је могуће како би овакви и слични напади што пре престали, а одговор свих нас и кроз медије и јавност била таква да сви полицајци који су огледало државе и сама држава имају јасну поруку да су максимално застићени током обављања полицијских послова.

Узалуд су напори нашег министарства за што боље услове рада, безбеност и заштиту на раду, јер та борба у напред описаној ситуацији не зависи само од полиције. Полиција је свој посао урадила беспрекорно и максимално брзо а на другима је да тај посао приведу крају и да што пре овај насилник добије максималну заслужену казну у складу са законодавством, а надамо се да ће на такав начин на све остале потенцијалне насилнике деловати превентивно и потенцијално их одвраћати од таквог понашања.

Колегиници желимо брз опоравак и поручујемо да ће јој НСП увек бити на располагању као и свима вама драге колеге. То је наша дужност и обавеза, као што нам је дужност и обавеза да све ван нашег министарства позовемо да у овом конкретном случају што хитније предузму све из своје надлежности.

Председавајући председништва

Веселин Николић

Сличне вести

БРЗОМ И ЕФИКАСНОМ РЕАКЦИЈОМ ПОЛИЦИЈЕ РАЗБИЈЕНА И УХАПШЕНА ГРУПА НАОРУЖАНИХ МИГРАНАТА У ХОРГОШУ!!

БРЗОМ И ЕФИКАСНОМ РЕАКЦИЈОМ ПОЛИЦИЈЕ РАЗБИЈЕНА И УХАПШЕНА…

Припадници Министарства унутрашњих послова, ударних оперативних група из Кикинде и Суботице, као…
ОДРЖАН МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР „ЧИЗМАДИЈА ЈАНОШ 2022“ У СЕНТИ

ОДРЖАН МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР „ЧИЗМАДИЈА ЈАНОШ 2022“ У СЕНТИ

Дана 20.11.2022.године у организацији Независног синдиката полиције, Координационог центра Кикинда, СГ Сента,…
САОПШТЕЊЕ

САОПШТЕЊЕ

У последњих неколико дана од стране једног нерепрезентативног синдиката, поред тога што…