25.11.2020

Убио провалника – вештак потврдио да је нужна одбрана

25. маја 2016.

Настављено суђење за кривично дело убиства против Саше Богеског који је ножем напао провалника у стану.

15 10 2015 BEOGRAD PALATA PRAVDE foto ZORAN ANASTASIJEVICH

15 10 2015 BEOGRAD PALATA PRAVDE
foto ZORAN ANASTASIJEVICH

Догађај у ком је окривљени Сашо Богески 21. маја 2013. године са више убода ножем нанео смртоносне повреде разбојнику Владимиру Манићу који је кроз прозор упао у његов породични стан са шрафцигером и ножем у рукама, врло вероватно, одиграо се онако како је Богески описао на почетку поступка који се води против њега. Ово је јуче, сведочећи пред већем београдског Вишег суда којем председава судија Наташа Албијанић, изнео вештак медицинске струке Бранимир Александрић.

На почетку суђења који се против Богеског води због кривичног дела убиства, окривљени је испричао да је нож потегао у нужној одбрани, бранећи супругу Иру и тада осмогодишњу ћерку од провалника који им је у стан ушао кроз кухињски прозор. Богески је рекао и да је Манића, који је био како се касније испоставило, вишеструко осуђиван за разбојништва и крађе, док су се рвали неколико пута убо кухињским ножем.

Тужилац тражи ново медицинско вештачење о чему ће судија одлучити накнадно
– На ову чињеницу посебно указује плиткоћа задатих рана – посведочио је на јучерашњем главном претресу вештак Александрић.

По завршетку сведочења вештака, тужилац вероватно незадовољан његовим исказом, предложио је судском већу да наложи ново медицинско вештачење, али да овог пута оно буде поверено Медицинском факултету из Београда. О овом предлогу, судија ће накнадно донети одлуку, а претпоставља се да ће је саопштити 8. јула за када је заказан наставак суђења.

Током јучерашњег претреса, у својству сведока, саслушан је и Иван Симић. Њега је рањени Манић, побегавши из стана Богеског, звао у помоћ. Симић је рекао да не зна како је дошло до кобног догађаја у којем му је смртно повређен пријатељ.

– Када ме је Манић позвао отишао сам до његовог стана и чланове његове породице обавестио да је повређен – испричао је Симић који је негирао да је знао чиме се оштећени Манић бавио.

Драма која се пре три година одиграла у стану Богеског дигла је Србију на ноге. За свега неколико дана сакупљено је на десетине хиљада потписа грађана у знак подршке човеку који је бранио своју породицу, а јавности је наметнуто питање где је граница до које сваки грађанин сме да иде у одбрани личне имовине, породице и сопственог живота.

Одбрана је, како је за „Политику” поновио бранилац Богеског, Зоран Агатоновић, огорчена на Више тужилаштво у Београду које у протекле три године није предузело ништа како би утврдило с ким је Манић „утрчавао” у станове. Током истраге, вештачењем два мобилна телефона дошло се до бројних порука које је покојни Манић размењивао са члановима банде која је годинама „радила” на територији Чукарице.

Тренутно има 3 коментара

  1. Goran каже:

    Kao u Americi i gotova stvar,ko udje neovlasceno u stan – ubijaj,to je rekao i adv Toma Fila.Pa da vidis kako ce drugi da dobro promisle kad pokusaju slicno.

  2. volodja каже:

    Treba se braniti,mnogo fukara i narkomana

  3. Svetlana Mihaila Popovic Green каже:

    Sto bih volela da vidim kako bi se tuzilac, a i sama predsedavajuca sudija, Nataša Albijanić, osecali da njima neki razbojnik upadne u kucu i napadne im decu i ostale u porodici i to usred noci. Sta, bre, vise svi mrcvare jadnog Bogeskog i njegovu suprugu i dete???? Ovo je van pameti! Sama sudija bi morala da ga oslobodi bilo kakve odgovornosti po kratkom postupku. Kakav kretenizam! Kakva su ovo orgazmicna ponasanja!!! Kristalno jasno!Bogeski je branio svoju porodicu od razbojnika koji im je drsko upao u stan usred noci! E, pa, dragom Tuziocu i vrloj Sudiji Albijanic, zelim od srca da im upadne neki kriminalac u stan, pa da ih vidim sta ce oni raditi i potegnuti? Srafciger, noz ili neko drugo oruzje?!?!?!? Ali, ja im stvarno zelim da budu napadnuti, pa da nam ispricaju kako to izgleda…Da cujemo koliko ce oni da ukake gace i da li ce sedeti skrstenih ruku dok im je manijak kod usnulog deteta u sobi. Sramota! Malo fali pa da odlikuju razbojnika za upad!

Нема коментара.

Корисни линкови