25.11.2020

Тужан покушај повратка на синдикалну сцену

3. јула 2016.

24.јуна 2016. године на сајту Полицијског синдиката Србије објављен је текст под насловом „Трговина утицајем НСП и МУП у акцији“. Текст је препун нагађања, претенциозности и увреда на рачун нашег синдиката како руководства тако и чланова. Нејасан је смисао целе приче осим покушаја дискредитације Независног синдиката полиције и председавајућег Велимира Лукића зарад придобијања чланства. Једини повод видимо у фрустрацији Мијаиловића сталним падом броја чланова и у исто време све веће популарности Независног синдиката полиције.

Текст почиње закључком да су радници издати и саркастичним обраћањем члановима НСП који трпи наводну издају док им породица гладује. А онда се описује Лукићева радна биографија у којој има полуистина таман толико да се неупућени упецају и поверују у наводне махинације приликом напретка у каријери председавајућег НСП-а.

ПСС односно Вељко Мијаиловић (што је уствари исто) завршава оптужбама на рачун руководства НСП које је наводно водило лажни штрајк, преко сагласности у смањењу плата па све до подршке властима у намери да отпусти 1.500 колега.

И сада човек после гомиле тема којих се Мијаиловић дотакао мора да се запита шта је писац хтео да каже осим онога што на почетку написасмо а то је да је циљ само и једино дискредитација НСП без обзира када се, шта и како догодило, ако се уопште догодило.

У почетку смо мислили да ли да се уопште упуштамо у расправу са неким ко је на маргинама синдикалних активности у МУП-у. Да ли им давати на значају одговором? Верујемо да сте приметили да је политика релативно новог руководства Независног синдиката полиције на челу са тим истим Лукићем кога ПСС покушава да блати, да се други синдикати не помињу осим у крајњем случају као што то недавно било са НПСС и сада са ПСС-ом. Погледајте архиву вести на нашем сајту па ћете се и сами уверити да смо ПСС последњи пут поменули у марту ове године и то једном реченицом у интервјуу Лукића којим се обратио члановима.

Не само да нас ПСС не занима него немамо ни времена да се бавимо њима и када би хтели. Бавимо се класичним синдикалним послом, креирањем и праћењем закона и прописа, помоћи члановима, отварањем нових канцеларија, оснивањем синдикалних група а тренутно смо преокупирани организацијом прославе 25 година од оснивања. Тако да нам је ПСС отприлике на крају памети.

Размишљали смо да писму ПСС-а одговоримо ставку по ставку али чему и докле би нас то довело? Да се правдамо за нешто што нисмо криви не долази у обзир. Само ћемо на крају да поставимо питање Мијаиловићу и ПСС, ко је вас спречавао да штрајкујете? Ко вас и сада спречава? А да, био је један штрајк глађу у покушају. Питаћемо вас и да ли под издајнике подразумевате и остала три синдиката која су са нама учествовала у штрајку или само нас? И зашто нам се нисте придружили тада као ни пре тога а сада моралишете скоро две године касније?

Приметили смо да је ваша политика да вас нема нигде на синдикалној сцени а када се огласите онда гледате да то буде нешто бомбастично као што је поменути „штрајк глађу“ или 20.000 динара помоћи које сте договорили са премијером или сада са тендециозним и полуитинитим причама о нашем синдикату. А што везе са истином све то нема или је само донекле тачно то није важно. Важно је да сте се огласили да постојите и даље. Објавите неку вест у којој сте нешто конкретно урадили. Не мора то да буде опет нека „бомба“ као што сте своје чланове преварили причом о становима од 150 евра по квадрату, наплатили им осигурање (хиљадама њих) а од станова ни колибу до данас не видесмо. Да није НСП и за то крив?

Како год било, радимо даље и више нећемо да губимо време са вама, мада ћемо размислити о тужби за увреде које сте изнели у тексту. О томе тек после прославе великог јубилеја који нас ускоро очекује. Да сте мање сујетни и да сте гледали у своје двориште могли сте и требали и ви да будете гости на нашој прослави што би било нормално и што би сваки запослени у МУП-у поздравио, али сами сте изабрали овај пут.

Не сумњамо да ћете брже боље одговорити на овај текст желећи да нас даље увлачите у расправу (до које неће доћи) и са тим немамо проблем. Само тражимо да нам чланове више не називате идиотима јер преко тога нећемо прећи.

Тренутно има 4 коментара

 1. Aca81VA каже:

  ne znam ko jos ozbiljno shvata mijailovica.on ni sam sebi vise ne veruje!!!

 2. zika каже:

  prilozena resenja govore da je to istina. ako nsp ima kontra argumente neka ih prilozi. nije tekst prazna prica kada stoji sve dokumentovano.

 3. gorcilo каже:

  U potpuno se slažem sa komentarom kolege Žike. Primetio sam da komentare koji vam ne idu u korist cenzurišete. Nisam član nijednog reprezentativnog sindikata ali pratim aktivnosti svih sidikata i molim vas dosta više prepucavanja. Uradite nešto(NSP i PSS )za članstvo i ostale. Ovi mali i slabi kako kažete /nereperezentativni/ nisu bili ni u mogućnosti za razliku od vas koji samo zamajavate. Evo na primer kada će konačno ta lista profesionalnih oboljenja. Pa kolege vam odu na bolovanje zbog problema sa kičmom,venama,srčanim problemima, stresom,šećerom itd. i dobiju umanjene plate. MOje mišljenje a i većine je da to nismo zaslužili. Što se tiče penzionisanja Šta preduzimaju NSP i PSS tj. koliko je u njihovoj moći da kolege tj.budući penzioneri odu u zasluženu penziju kao ljudi koji su izgubili zdravlje za ovu zemlju.

  1. администратор каже:

   свако има право да сходно својој школи конкурише на слободна радна места, око 10. у месецу већ годинама МУП позива све синдикате а не само репрезентативне (значи и твој синдикат) где се износе проблеми запослених, нешто се реши нешто не али се неодустаје, што се тиче пензија министар је прихватио иницијативу НСП да се већи број оболелих колега пошаље у инвалидску пензију и сада смо испод броја запослених који је Влада одредила тако да неће бити другог круга отказа а шта је договорено за професионална оболења можеш прочитати у линку који је у прилогу http://nsp-policija.org.rs/izvestaj-sa-mesecnog-sastanka-3/

Нема коментара.

Корисни линкови