22.09.2020

Број чланова

Добродошли на сајт јединог репрезентативног синдиката у МУП-у!

Током прошле године на српским путевима погинула 531 особа

9. јануара 2020.


Hачелници Управе саобраћајне полиције и Управе граничне полиције Министарства унутрашњих послова Небојша Арсов и Миљан Станојевић обишли су на терену припаднике ових управа и захвалили им се на даноноћном раду током целе године, саопштено је из МУП-а Србије.

„Прошле године смо имали најмањи број погинулих у саобраћајним незгодама од када се прати стање безбедности саобраћаја на нашим путевима. Ипак, наш циљ је да број повређених и погинулих што више смањимо. Апелујем на све учеснике у саобраћају да се савесно понашају, да поштују саобраћајне прописе, јер је то једини и прави начин да нико не буде повређен и да се сви осећамо сигурно и безбедно у саобраћају“, поручио је Арсов.

Он је рекао да је прошле године у саобраћајним незгодама погинула 531 особа што је за 3 одсто мање у односу на 2018. годину. Такође, повређено је и за око 6,5 посто мање особа у саобраћајним незгодама.

Арсов је обишао припаднике саобраћајне полиције који патролирају у Београду као и „пресретаче“ и најавио је да ће саобраћајна полиција и ове године уз превентиван рад имати и многобројне акције.

Начелник Управе граничне полиције Миљан Станојевић истакао је да је 72 милиона путника прешло наше граничне прелазе у претходној години.

„Захваљујем се свим припадницима граничне полиције који предано раде током целе године што показују и одлични резултати. У години иза нас на српским границама заплењено је 2,6 тона наркотика“, нагласио је Станојевић након обиласка Граничног прелаза Батровци.

Он је подсетио и да гранични полицајци свакодневно обезбеђују државну границу и да су на услузи грађанима и путницима на свим граничним прелазима у нашој земљи.

Извор: Политика

Корисни линкови