25.11.2020

Штрајк полиције ПАКАО за возаче: Незапамћен хаос на улицама Београда

3. октобра 2014.

Осмог дана штрајка полиције слика у Београду је следећа: гужве су појачане на главним саобраћајницама, раскрснице су закрчене, а све то је последица неизласка саобраћајних полицајаца на терен. Независни полицијски синдикат наставља штрајк до даљег, а саобраћај је, како се чини, у шпицу препуштен вољи грађана.
520095_guzva-kolaps-u-saobracaju-02_ff
– Људи улазе у раскрснице, па не могу да се снађу. Настају ломови када је шпиц. На кључним раскрсницама је далеко једноставније кад су ту саобраћајни полицајци – кажу у „Жутом таксију“.

Гужве су претходних дана највеће на Зрењанинском путу, Панчевачком мосту, а веће гужве од јутрос су и на ауто-путу у правцу Новог Београда, потврдили су за „Блиц“ у „Жутом таксију“.
By82n1CIIAA6uVPBy82sozIcAEYVL3
Веће гужве се очекују и наредних дана, па је за грађане најбоље да се припреме и раније крећу на посао, саветују у Жутом таксију.

– Синоћ сам од Храма до Аутокоманде возила око 40 минута. Гужва је била несносна. А то је потез од само 300 метара – испричала је своје искуство са градских улица читатељка Драгана Суботић.

520094_guzva-kolaps-u-saobracaju-01_ff

Независни синдикат полиције наставља штрајк све док министар унутрашњих послова не пристане на разговор с њима.

– Данас 85 посто полиције штрајкује у Београду. Саобраћајни полицајци остварују минимални проценат рада и у складу са тим остварују своје законско право на штрајк – кажу из Независног синдиката полиције.

Извор: Блиц

Корисни линкови