27.11.2020

Стефановић: У полицији нема напредовања преко везе

13. маја 2016.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је у Сремској Каменици да након доношења новог Закона о полицији, који је у примени већ три месеца, напредовање у полицијској служби не зависи од различитих врста веза, већ од резултата, залагања и професионализма.

На свечаности поводом промоције 12. класе Центра за основну полицијску обуку Стефановић је поручио да ће у полицији моћи да напредују само они који покажу резултате, залагање, који покажу да заиста заслужују да носе униформу, а не неко ко је ту по вези, ко има рођака, маму, тату.

„Свако од вас има шансу да дође до највиших полицијских чинова“, рекао је Стефановић.
----------12.--------------
Од припадника те класе који су промовисани у полицајце приправнике, министар полиције очекује да не устукну у борби против криминала и корупције.
„„Грађани Србије од вас очекују да будете бедем, да будете брана од криминала, да будете они који неће устукнути, повући се. Очекују од вас да покажете љубави према својој земљи и учините све да се осећају безбедно“, нагласио је Стефановић.
Министар полиције је припаднике 12. класе охрабрио да наставе школовање, обуку, да буду чврсти и непоколебљиви, да своју дужност обављају у складу са законом и правилима службе и да се одупру свим изазовима који стоје пред њима.
Полицијски позив, како је рекао, данас је, можда, један од најтежих задатка у Србији.
Према његовим речима, полицајци се свакодневно суочавају са највећим изазовима, криминалом и претњама које могу угрозити њихове живот и животе других људи.

„Министарство унутрашњих послова у наредним годинама наставиће бескомпромисну борбу против корупције и криминала и активности на даљем повећању безбедности свих грађана наше земље“, закључио је министар полиције.

Извор: РТС

Корисни линкови