Министар унутрашњих послова Републике Србије Небојша Стефановић у разговору са шефом Мисије Еулекса на Косову Габријелом Меучијем изразио је очекивање да ће осумњичени за убиство српског жандарма Стевана Синђелића ускоро бити пронађени и приведени правди.

– Србија има одређена оперативна сазнања о трагичном убиству Синђелића и инсистирамо да се почне са истрагом, да она у наредном периоду буде завршена и да осумњичени буду процесуирани – нагласио је Стефановић указавши да је реч о злочину без преседана.

Министар Стефановић је шефу Еулекса предао доказе до којих је српска страна дошла у овом случају.

Стефановић и Меучи сложили су се да је неутралан статус Еулекса од великог значаја за поверење свих грађана у покрајини.

– У интересу Србије је да стање безбедности на територији Косова и Метохије буде стабилно и да се оствари пуна сигурност српског становништва у покрајини – рекао је Стефановић.

Стефановић и Меучи разговарали су о мерама које је неопходно предузети како би се решио проблем илегалних миграција, али и недозвољена трговина акцизним производима и наркотицима преко административне линије.

Шеф Еулекса на Косову и Метохији Меучи рекао је да ће Мисија интензивирати истрагу у случају убиства жандарма Синђелића.

– Сва отворена питања решавамо кроз координацију и размену информација – навео је Меучи и додао да ће у наредном периоду бити интензивирана размена информација између Мисије и српских институција како би се спречили покушаји трговине акцизним производима и наркотицима.

Извор: Блиц

53
image_printPrint
Share this post on: