01.10.2020

Број чланова

Добродошли на сајт јединог репрезентативног синдиката у МУП-у!

Стефановић: Раскинута спрега полиције и политичара, ускоро ће бити „потпуно чиста“

3. јануара 2015.

У 2014. српска полиција је открила три организоване криминалне групе са укупно 32 члана, решила 1.161 кривично дело корупције, запленила више од 2,1 тоне дроге и 38.618 боксова цигарета, а на путевима је смањен укупан број саобраћајних незгода за око 1.300.
556010_nebojisa-stefanovic-sa-zandarmerijom281214ras-foto-djordje-kojadinovic06_ff
Враћање поверења у полицију, како истиче, омогућено је и решšеноšћу да у сопственим редовима искорени корупцију, šто је променило перцепцију јавности о њеним припадницима у односу на прошšлу годину.

„Показали смо спремност да се обрачунамо са корупцијом у полицији и реšшеност да све оне који у полицији крšше закон уместо да га примењују, хапсимо и третирамо једнако као и све друге грађане. Откако сам министар најмање десетак припадника МУП-а је ухапшšено због сумње да су помагали у кријумчарењу наркотика, шšверцу дувана и изврšшења кривичних дела“, подсетио је Стефановић.

Према његовим речима раскинута је и спрега између полиције и политичара на највиšем нивоу, али, како кажžе, потребно је да се уложžи јоš много труда како би се искоренила „ендемска корупција која је у нашšем друšштву владала до 2012“.

Он је поручио да грешšи свако ко мисли да ће му значка послуžити као šштит од закона и додао да ће реформа полиције, која је започета, омогућити да полиција у наредних неколико година постане „потпуно чиста“.

Извор: Блиц

Корисни линкови