05.12.2020

Стефановић: Појачане контроле ЖŽандармерије дале резултате

2. марта 2018.

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић обишао је ноћас на Вождовцу припаднике Жандармерије који су ангажовани у појачаним контролама полиције и истакао да су направили добар резултат.

За непуних месец дана припадници Жандармерије, који учествују у ноћним патролама од 20 часова до шест сати ујутру, легитимисали су готово 700 безбедносно интересантних лица и том приликом откривено је девет особа за којима је била расписана потрага.

Такође, у девет случаја код особа које су контролисане пронађени су наркотици, а у једној од тих акција Жандармерије у Раковици пронађен је килограм опојне дроге „спид“, саопштио је МУП.

Министар Стефановић рекао је да су појачане контроле, пре свега јединице Жандармерије, али и других припадника Полицијске управе за град Београд, направиле добар резултат

– Мислим да грђани препознају већу бригу Министарства унутрашњих послова и већи напор који улажемо како би они били безбеднији. Појачане ноћне патроле дале су добре резултате у претходних месец дана. Показали смо да и на овакав начин, поред редовног рада полиције, можемо доћи до извршилаца неких кривичних дела, али такође да учинимо да грађани осећају повећану безбедност на улици и виде присуство наших полицајаца“ – истакао је министар Стефановић.

Он је захвалио припадницима Жандармерије који, како је рекао, напорно раде последњих година, улажу огромне напоре чак и по хладном времену.

– „Ово је још један показатељ колико је полицијски посао тежак, али и колико припадницима МУП-а није тешко да се боре и брину о сигурности свих наших грађана“ – закључио је министар Стефановић.

Извор: Блиц

Корисни линкови