02.12.2020

Стефановић одао пошту погинулим припадницима МУП-а

24. марта 2016.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић данас је полагањем венаца одао пошту погинулим припадницима МУП-а током НАТО бомбардовања 1999. године, наводећи да Србија никада неће заборавити оно што су урадили за своју државу и народ.
Untitled-1-56f3a61e97d19
„Још једном се клањамо херојима који су своје животе дали за Србију и никада нећемо заборавити оно што су урадили за своју државу и народ”, рекао је Стефановић, који је положио венац на спомен плочу погинулим припадницима МУП-а на згради МУП-а у Кнеза Милоша.

Стефановић је истакао да је 167 припадника МУП-а дало своје животе, показали су како се воли Србија, да су спремни да за њу дају највећу жртву – сопствени живот, а то је, како је напоменуо, ствар коју Србија никада не сме да заборави.

Стефановић је новинарима рекао да су 77 дана падале бомбе на Србију и да у тих 77 дана припадници полиције нису имали права на кукавичлук, већ само право да буду храбри, а тако су се и понашали.

Министар је напоменуо да Србија не сме да заборави ни њихове породице и да не сме да се сећа њихових жртава само у данима када се обележава овакво страдање.

Како је навео, ипак у овом дану заједно морамо да гледамо у будућост.

„Ово је дан када схватамо да смо таквом жртвом, када смо заједничким радом, огромним напором успели да стигнемо да будемо поштована земља у свету и када смо успели да постигнемо да МУП данас буде потпуни ослонац свог народа у смислу сваке безбедности”, истакао је Стефановић.

Извор: Политика

Корисни линкови