29.11.2020

Стефановић: Нећемо толерисати нападе на полицајце, то је недопустиво

25. августа 2017.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић најоштрије је осудио данашњи напад на саобраћајне полицајце у Малом Мокром Лугу у Београду и подсетио да је реч о другом нападу на полицијске службенике у последњих деветнаест дана.

„Напади на полицајце који даноноћно брину о безбедности грађана Србије и раде један од најтежих послова у нашој земљи су недопустиви и нећемо их толерисати. Предузећемо све законске мере како би заштитили наше припаднике и пружићемо им пуну подршку“, рекао је министар Стефановић.

Припаднике Управе саобраћајне полиције А.Т. и Б.З. данас су, након више покушаја да зауставе возило у београдском насељу Мали Мокри Луг, најпре вербално напали, а потом им рукама и ногама задали ударце Г.И. (1951) и седамнаестогодишњи малолетник.

Да подсетимо, полицијског службеника Полицијске станице Сокобања З.М. је 6.августа најпре вређао и псовао, а потом и песницом ударио Р.Ђ. (1980), који је био у алкохолисаном стању.

Полицијски службеник је у тренутку напада био ван службе, а приведени нападач је насрнуо на њега због ранијег поступања полицајца према његовом сину.

Извор: Блиц

Корисни линкови