25.11.2020

Стефановић наградио полицајце за храброст и пожртвованост

2. јануара 2015.

Министар унутрашњих послова наградио је и захвалио се полицијским службеницима Стојану Станковићу и Ђурици Врачаревићу који су у 2014. години показали храброст, пожртвованост и несебичност у свом послу и заштитили безбедност и животе својих суграђана.
1 stef_310x186
БЕОГРАД – Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић наградио је данас и захвалио се полицијским службеницима Стојану Станковићу из Баваништа код Панчева и Ђурици Врачаревићу из Србобрана који су у 2014. години показали храброст, пожртвованост и несебичност у свом послу и заштитили безбедност и животе својих суграђана, као и имовину.

Стефановић је након разговора са њима, новинарима казао да су њих двојица показали много више од обичне храбрости и свега оног што позив и посао полицајца захтева.

Они су, како је казао, штитећи људске животе, безбедност и имовину показали да су озбиљни професионалци.
„Хоћу да покажем примером ове двојице људи који су жртвујући и ризикујући сопствене животе показали невероватну храброст и заштитили имовину и животе људи, да су такви полицајци у нашој земљи и да је највећи број њих такав“, рекао је министар Стефановић.

Додао је да су му њих двојица у разговору рекли да би то опет учинили јер је, истакли су, то њихова дужност и посао.

Иначе, полицајац Стојан Станковић је 15. децембра док је био ван дужности ушао у кућу која је горела и спасао живот једној суграђанки. Том приликом је у пожару и сам задобио повреде шака.

Саобраћајни полицајац Ђурица Врачаревић из Србобрана је крајем новембра спречавајући отмицу аутомобила рањен у десну руку када је отимач аута пуцао у њега.

Извор: Новости

Корисни линкови