25.09.2020

Број чланова

Добродошли на сајт јединог репрезентативног синдиката у МУП-у!

Стефановић: Хоћу да нарко дилери осећају страх

6. фебруара 2015.

ЛЕСКОВАЦ – Хоћу да нарко дилери осећају страх и док пролазе кроз Србију, изјавио је вечерас министар српске полиције Небојша Стефановић, оцењујући да су од трговаца дрогом највише угрожена деца у школама.
stef
Стефановић је на трибини „Полиција у заједници и безбедност грађана“, одржане у амфитеатру Високо пословне школе у Лесковцу, рекао да су борба против наркоманије и корупције приоритети Министарства унутрашњих послова (МУП).

„Од нарко дилера и нарко картела су највише угрожена деца, поготову у школским обејктима. Зато ћемо повећати број полицијаца који ће бити видљиви на улицама. Ја хоћу одговорног и поштеног полицајца, нећу полицајца кога ви гледате како у кафићу, кафани седи с криминалцима и договора се с њим“, казао је Стефановић, додавши да је у Србији највећи проблем – хероин.

Он је посебно најаваио већи број полицајца у насељу Дубочица у Лесковцу.

Упитан да ли међу полицијацима постоји мито и корупција, Стефановић је казао да је сигуран „да има полицајаца који нису најчеститији“, најављујући увођење унутрашње контороле.

„Па ће онај који после пет година службе има кућу на три спрата и милион евра на књижици морати да докаже одакле му“, казао је.

У борби против криминала и корупције нема привилегованих.

„Ни полицијска значка , ни партијска књижица, ни положај у друштву, ни новац ни моћ, ни пријатељство, ни кумуство, никога неће сачувати ако је крив. Сви људи који су се огрешили о закон, који су крали наш новац и пљачкали нашу будућност, који су били корумпирани, пред законом морају да одговарају“, истакао је Стефановић, који је казао да очекује „јаку подршку“ грађана за рад премијера Србије и Владе Србије.

На трибини је говорио градоначелник Лесковца Горан Цветановић који је казао да ће град на Ветерници ускоро бити покривен видео надзором, а трибини су присуствовали и начелници Управе саобраћајне полције и Управе полиције Владимир Ребић и Зоран Алимпић.

Извор: Југмедиа

Корисни линкови