02.12.2020

Стефановић: Циљ је да полиција буде ефикасна

28. јануара 2015.

БЕОГРАД – Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да су сви једнаки пред законом и да је циљ да полиција буде ефикасна, а грађани безбедни.
Tan2014-12-19_13241411_0_620x0
Стефановић је у Јутарњем програму ТВ Пинк нагласио да влада, државне институције и полиција неће правити разлику, да неће никога штитити и да ће се правда једнако спроводити.

Он је подсетио да је полиција у наставку акције на сузбијању криминала и корупције ухапсила више особа које су припадале разним политичким опцијама – СНС, ДС и СПС и одбацио оптужбе да је реч о политичком прогону.

Министар унутрашњих послова је подсетио да је претходних дана ухапшено 14 лица због различитих дела везаних за корупцију.

Стефановић је рекао да је урађен преднацрт новог закона о полицији, да ће наредних дана бити завршене консултације унутар министарства са синдикатима и да се нада да ће бити донет у парламенту до пролећа.

Он је најавио да ће полиција бити више оријентисана ка грађанима, да ће бити омогућено напредовање у полицији у складу са заслугама и да ће бити оснажена унутрашња контрола полиције.

Стефановић је истакао да ће нови шеф криминалистичке полиције Београда Драган Кецман, који је 25 година у полицији, остварити добре резултате и да је важно да грађани на улици буду безбедни.

Министар унутрашњих послова је рекао да су нове полицијске униформе почеле да стижу у фазама и да очекује све комплете за полицајце до марта или априла.

На питање новинара о циљевима до краја 2015. године, Стефановић је одговорио да се, осим о закону о полицији, разговара и о поглављу 24, које је важно за државу, јер се ту остварују стандарди за борбу против корупције, бољу контролу границе и сва друга питања.

Коментаришући замерке потпредседнику СНС Игору Мировићу да је лидеру ДС Бојану Пајтићу упутио тешке речи, Стефановић, који је функционер СНС, рекао је да су и посланици ДС упутили посланицима СНС увредљиве речи и додао да је „ДС последња која треба да нам држи лекције о било чему“.

Извор: Тањуг

Тренутно има 2 коментара

  1. miljan каже:

    sta je sa nasim kolektivnim ugovorom

  2. Бане каже:

    преко европских синдиката полиције успели смо да убедимо послодавца да морају бити финансије у колективни уговор, што се тиче финансија све је преписано из садашњег Закона о полицији тј. нису пристали да нам повећају примања, једино су спорне јубиларне награде јер ПСС и министар траже да јубиларне буду на 10 година, предложили смо да мало смање износ јубиларних а да ипак остане на 5 година и тренутно разматрају наш предлог

Нема коментара.

Корисни линкови