25.11.2020

Стефановић бесан на синдикалце!

25. септембра 2014.

БЕОГРАД – Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да вође полицијских синдиката не могу да воде политику Владе Србије и МУП-а, истакавши да му је жао што се неки, који се данас жестоко боре за своја права, раније нису тако борили против корупције и криминала који су уништили земљу.

ministar-unutrasnjih-poslova-Nebojsa-Stefanovic-medju-nagradjenima-650x439

Стефановић је, поводом најављеног штрајка синдиката полиције окупљених у Социјално-полицијски фронт, рекао да се МУП труди да обезбеди боље услове за рад полиције, наводећи да ће ове године после много времена полицајци добити нове униформе и део опреме, али да новца нема.
„Новца нема, јер су неки пре нас разорили и опљачкали земљу. Данас не могу да казем људима да ће бити повећања плате, и то за најмање годину дана, иако бих волео да тако нешто можемо да каземо. Али то нисмо зарадили и тог новца нема“, рекао је Стефановић Тањугу.

Министар је рекао да су неке синдикалне вође „постале политичари“ и да хоће да воде политику МУП-а и Владе Србије, али је истакао да са политичарима као министар „нема шта да разговара, нити ће“.
„Хоћу да разговарам с нормалним људима и са онима који представљају синдикат, кад за то дође време и кад будемо разговарали о свему ономе што може да унапреди положај полиције, али са политичарима нећу да разговарам“, рекао је Стефановић.

Он је додао да су они који не схватају улогу полиције, који покушавају да уцењују и руше државу, „срамота и полиције и Србије“.

Стефановић је рекао и да му је жао што се неки који се данас жестоко боре за своја лична права нису тако жестоко борили и против корупције и криминала која је уништила земљу.
„Гледали су прилично пасивно на то, а увек можете да подигнете свој глас кад се у земљи дешава корупција која је уништила и државу и МУП“, рекао је Стефановић.

Синдикати полиције окупљених у Социјално-полицијски фронт (СПф) истакли су раније данас да их је у штрајк „угурала“ Влада Србије и премијеру Александру Вучићу поручили да позове Стефановића да води озбиљне преговоре са њима.

Они су на конференцији за новинаре поновили да ће сутра од седам ујутру ступити у штрајк због лошег материјалног положаја, наводећи да траже да се испуни минимум њихових захтева – да им се исплате путни трошкови за последњих годину дана, да им се не смањује плата за 10 одсто, јер то већ једном учињено и да се потпише нови колективни уговор.

У штрајк ће сутра ступити још четири мања синдиката поред НПС, који, како је речено на конференцији броје око 30.000 чланова. Међу њима ће бити и чланови Синдиката српске полције, Независног синдиката полиције, Синдиката ватрогасаца и Синдикат уједињене полиције.

Извор: Правда

Тренутно има 5 коментара

 1. petar каже:

  sve mi jasno i da nema para i da je sveopsta kriza ali mi nije jasno sta je problem sto nije donesen novi PKU? cija je to krivica? sindikata sigurno nije

 2. komsija каже:

  A za politicare imaju para i za njihove milionske „zarade“ neka svim politicarima daju da rade za minimalac dok se ne izadje iz krize pa se niko nece buniti!

 3. srele каже:

  „покушавају да уцењују и руше државу“ дакле несмемо ни да штрајкујемо јер тиме одмах рушимо државу! невероватно!

 4. MIle каже:

  Sve je to nama jasno. Sve je to lepo što je tu napisano. Ali hajdemo umesto toga „Neki“ da kažemo ime i prezime. A ne da se stavi pod istu kapu svi.

 5. Zoran каже:

  Ne razumem zasto ministar prica o povecanju plate. Zasto ne kaze da nam je plata vec smanjena i da ce ovo biti novih 10%.ovo nkje pravna drzava vec ucenjivacka. Kako se odvajaju plate za prosvetu, pravosudje, zdravstvo. Za njih ima para za putne, a za mup?

Нема коментара.

Корисни линкови