24.09.2020

Број чланова

Добродошли на сајт јединог репрезентативног синдиката у МУП-у!

Срећан Први мај, међународни празник рада!

1. маја 2020.

Независни синдикат полиције честита свим својим члановима као и осталим колегама запосленим у МУП-у, Први мај, међународни празник рада.

Данашњи празник се обележава као сећање на радничке демонстрације у Чикагу које су имале за циљ да издејствују осмочасовно радно време што је до тада било незамисливо. Радници су се временом ујединили у синдикате захтевајући боље услове рада и у другим сегментима, заштитом на раду, правном заштитом, већим зарадама и низом других повољности.

Препоручујемо вам да више о томе прочитате кликом на овај линк.

Наш синдикат је кроз скоро три деценије рада и постојања у огромној мери допринео бољем положају полицијских службеника. Права и услови рада које данас имамо су неупоредиво бољи него пре десет или двадесет година, а најбоља потврда доброг рада је више од 15.000 чланова које нам је указало поверење.

Нажалост, један део колега мисли да синдикати немају неки посебан значај и да су права која имају заувек загарантована. Истина је да би већина послодаваца код нас и у свету, како крајем 19. века и демонстрација у Чикагу, тако и данас, била више него задовољна да синдиката нема или да је у најбољем случају њихово постојање само формално, како мисле поменуте колеге. Сарадња нашег синдиката и послодавца је на високом нивоу чиме нам је деловање знатно олакшано, посебно у односу на раније године. Ипак, то никако не значи да је синдикат безначајан и да је такво стање заувек загарантовано.

Зато је данашњи празник врло важан јер је и подсетник где смо били а где смо данас и да права која смо деценијама стицали, без јаког синдиката могу временом и да се изгубе. 

Корисни линкови