• 16 marta, 2022
  • 315

Srećan epilog priče za kolege iz Prokuplja – NSP ISPRAVIO NEPRAVDU!

Srećan epilog priče za kolege iz Prokuplja – NSP ISPRAVIO NEPRAVDU!

U ranijim saopštenjima navodili smo nepravdu sa kojom se susrelo 6 policijskih službenika PS Kuršumlija.

Dana 30.01.2022. godine u kopnenoj zoni bezbednosti od strane 6 pripadnika PS Kuršumlija koje je predvodio komandir policijskog odeljenja Roglić Jugoslav zatečeno je oko 40 lica sa područja KiM, među kojima je bilo naoružanih, pa se može reći i da su pripadnici paravojnih formacija, u bespravnoj seči šume. U navedenom događaju došlo je do upotrebe vatrenog oružja od strane gore navedenih lica, dok su policijski službenici ispalili hice u vazduh i na taj način ih sprečili u izvršenju krivičnog dela. Lica su se udaljila u pravcu KiM.

Sastanak u Kuršumliji 03. marta 2022.

Posle 20 dana načelnik PU Prokuplje Nenad Kaličanin poziva načelnika PS Kuršumlija Pešića i navodi da ipak treba da razmisli i da se svim kolegama podnesu inicijative za pokretanje disciplinskog postupka za tešku povredu službene dužnosti, što je i učinjeno.

Dana 02.03.2022. godine je rukovodstvo Nezavisnog sindikata policije u sastavu predsedavajući predsedništva Veselin Nikolić, član Predsedništva Saša Dimitrijević i Dejan Krstić, predsednik Izvršnog odbora Miroslav Savić, član Izvršnog odbora Jugoslav Roglić , kao i predsednik KC Prokuplje Dejan Radović,  održalo sastanak u prostorijama opštine Kuršumlija koji je iniciran od strane zaposlenih u PS Kuršumlija. Istom je prisustvovalo 78 pripadnika navedene stanice, kao i pripadnici SVS i okolnih organizacionih jedinica, koji su pružili podršku kolegama. Povod za sastanak je gore  navedena intervencija. Nezavisni sindikat policije je tada obećao punu podršku u rešavanju navedenog problema. Više o tome pisali smo na sajtu.

Pošto se problem nije rešio Nezavisni sindikat policije čiju delegaciju su činili predsedavajući Predsedništva Veselin Nikolić, članovi Izvršnog odbora Jugoslav Roglić i Marjan Petrović, inicira i održava sastanak dana 15.03.2022. godine sa načelnikom Uprave policije  Dejanom Bojovićem. Između ostalog jedna od tema bila je i neosnovano podnošenje disciplinskih prijava protiv 6 policijskih službenika PS Kuršumlija.

Današnjeg dana načelnik PU Prokuplje Nenad Kaličanin pozvao je sve policijske službenike i saopštio da su obustavljeni disciplinski postupci.

Nezavisni sindikat policije i ovim putem pokazuje da je borba za prava zaposlenih prioritet i da je pravda uvek dostižna. Moramo napomenuti da je pored ostalog, ovo još jedan pokazatelj da saradnja sa poslodavcem i dalje ide u dobrom smeru, i da smo zadovoljni prepoznavanjem greške na koje smo ukazali kao sindikat. Nadamo se da  do sličnih situacija više neće dolaziti, a ako ih i bude, Nezavisni sindikat policije će uvek biti uz sve svoje članove.

Nezavisni sindikat policije
portparol
Sanja Popov

Slične vesti

Akcija dobrovoljnog davanja krvi

Akcija dobrovoljnog davanja krvi

U organizaciji Instituta za transfuziju krvi Kragujevac, pripadnici Odreda Žandarmerije u Kraljevu…
Objavljen konkurs za upis na Kriminalističko-policijsku akademiju

Objavljen konkurs za upis na Kriminalističko-policijsku akademiju

Konkurs za upis na Kriminalističko-policijsku akademiju :https://www.kpu.edu.rs/cms/upis/drugi-stepen/7695-2022  https://www.kpu.edu.rs/cms/upis/doktorske-studije/7696-2022-2023
Sportske igre u mestu Rimske Toplice i Radeče

Sportske igre u mestu Rimske Toplice i Radeče

U periodu od 15.09. do 17.09.2022.godine u organizaciji Policijskog sindikata Slovenije održane…