28.09.2020

Број чланова

Добродошли на сајт јединог репрезентативног синдиката у МУП-у!

СНС ПОРУЧИЛА: Држава је јача од синдиката

18. јула 2014.

У МУП-у имате 27 синдиката, у Железницама 28 и сви су заштићени и могу да не долазе на посао, а примаће плату, да буду непоштени и не обављају своје радне обавезе, а примаће плату. Били су до сада држава у држави, навео је шеф посланичке групе СНС Зоран Бабић

zoran-babic-foto-marina-lopicic-1398125687-483963


БЕОГРАД – Шеф посланичке групе Српске напредне странке Зоран Бабић изјавио је данас поводом протеста два репрезентативна синдиката због Закона о раду, најављеног за данас, да ће држава бити јача од било каквог притиска.

„Држава ће бити снажнија од било каквог притиска, од оних који желе да сачувају своје личне бенефиције“, казао је Бабић.

Додао је да држава не може да „затвара очи“ пред тим да су синдикати до сада имали „апсолутну зашиту“ било да су репрезентативни, или не.

„У МУП-у имате 27 синдиката, у Железницама 28 и сви су заштићени и могу да не долазе на посао, а примаће плату, да буду непоштени и не обављају своје радне обавезе, а примаће плату. Били су до сада држава у држави“, оценио је Бабић.

По његовим речима, измене Закона о раду неће угрозити оне који одговорно раде свој посао којима је поручио да „немају чега да се плаше“. Бабић је казао да ће Влада урадити све што је најавила, а „друге Владе су рекле: „Немојте да нас дирате првих 100 дана“. СНС-у првих 100 дана владе значи првих 100 дана активности“, казао је шеф посланичке групе владајуће странке.

Извор: Курир

Корисни линкови