28.11.2020

Снежана и седам патуљака на леду од сутра у Арени

7. децембра 2018.

БЕОГРАД – Прослављена трупа „Рушиан Ице Старс“ поново гостује у Београду, овога пута са представом „Снежана и седам патуљака на леду“, која ће премијерно бити изведена сутра у Штарк арени.

Kлизачи су данас имали генералну пробу у Штарк арени, а Валдис Минталс, који тумачи принца, каже да комбинују све елементе који обично могу да се виде на светским шмпионатима у клизању и на Олимпијским играма, уз низ акробација.

Хјордис Ли, која се недавно придружила трупи у улози Снежане, каже да се труди да пренесе публици своја осећања и љубав према клизању.

Минталс наводи да доста вежбају и да уочи наступа по пар недеља имају пробе свакодневно по више сати на леду.

„Kада сте професионални спортиста обично наступате једном месечно, а овде понекад имате седам наступа недељно и сваки пут морате да дате све од себе. Kада сте спортиста фокусирате се на покрет, а у представама показујете и своје срце и људи морају да вам поверују. То је доста тешко, али истовремено интересантно“, рекао је Минталс Тањугу.

За Ли све је врло узбудљиво и изазовно пошто је од скоро у представи и још увек се навикава на све.

„Трудимо се да будемо искрени са својим осећањима и надам се да публика то види“, додала је она.

Минталс наглашава да треба веровати у праву љубав, а Ли се надовезује да нас бајка „Снежана и седам патуљака“ учи да увек имамо наду и да се упорношћу изборимо са свим препракама, што је, наглашава, добра порука деци.

У причи о чаробном огледалу, прелепој девојци, младом принцу и зачараној црвеној јабуци уживаће и 150 деце са Kосова и Метохије захваљујући Независном синдикату полиције.

Председник синдиката Велимир Лукић је најавио да ће поред малишана са KиМ-а сутрашњој представи присуствовати и деца погинулих и рањених полицајаца из централне Србије којима ће се прикључити још 1.500 малишана.

„На једном месту ћемо имати око 1.700-1.800 деце наших колега који ће провести један дан са децом са Kосова и Метохије“, рекао је Лукић.

Члан синдиката Александар Ђорђевић наглашава да малишанима са Kосова долазак на представу много значи и да је то јединствена прилика да погледају један такав спектакл посебно имајући у виду тешке услове у којима живе.

Kомпанија „Рушиан Ице Старс“ је претходних година гостовала у Београду са продукцијама „Петар Пан“ и „Лепотица и звер“.

У Београду тренутно борави 40 клизача , неки од њих су бивши олимпијци, и како подсећа Нина Секулић из Штарк арене, када су у питању балет и акробатика па још на леду Руси су у томе виртуози.

„Представа ће бити синхронизована на српски језик и то је једна фузија звука, глуме, акробације и дивних костима у чему ће уживати цела породица“, истакла је Секулић.

Предвиђено је шест извођења: сутра у 19 сати, 8. децембра у 11.30, 15 и 18.30 часова и 9. децембра од 11.30 и 15 сати.

Извор: Kрстарица

Корисни линкови