19.09.2020

Број чланова

Добродошли на сајт јединог репрезентативног синдиката у МУП-у!

Синдикат: Штрајку се прикључило 90 одсто полицајаца

30. септембра 2014.

Председништво репрезентативног Независног синдиката полиције саопштило је данас да се 90 одсто радно ангажованих полицијских службеника прикључило штрајку пет полицијских синдиката.
„Одзив колега који се прикључују штрајку из дана у дан је све већи и већи. У појединим полицијским управама, у штрајку је 100 процената радно ангажованих полицијских службеника“, рекао је председавајући председништва НСП Велимир Лукић.

tumbnsp

Лукић подсећа да су министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и директор полиције Милорад Вељовић обавештени о разлозима због којих су се незадовољни полицијски службеници одлучили на ступање у штрајк.

„И даље сматрамо да сви проблеми и узроци незадовољства радника МУП-а могу да буду решени дијалогом са послодавцем. Међутим, нико нас до сада није контактирао нити позвао на преговоре“, каже Лукић.

Штрајкачки захтеви односе се продужења Посебног колективног уговора до потписивања новог, исплату заосталих накнада за долазак и одлазак са рада, исплату јубиларних награда као и гаранцију министра Небојше Стефановића да се на запослене у МУП-у неће примењивати додатно смањење већ умањених зарада.

Штрак је отпочео 26. септембра и трајаће до испуњења захтева, уз поштовање минимума процеса рада, истичу у НСП.

Извор: Новимагазин

Корисни линкови