• 5 децембра, 2022
  • 1528

САСТАНАК У УПРАВИ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ У БЕОГРАДУ

САСТАНАК У УПРАВИ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ У БЕОГРАДУ

Дана 02.12.2022. године одржан је радни састанак у Управи за ванредне ситуације у Београду, заједно са свим запосленима у Управи. Том приликом састанку је присуствовао и помоћник министра унутрашњих послова, начелник Сектора за ванредне ситуације, господин Лука Чаушић, који је присутне упознао са ставом министра унутрашњих послова, господина Братислава Гашића, да брига о сваком запосленом у Министарству унутрашњих послова треба да буде приоритет сваког руководиоца као и убрзано опремање и побољшање услова рада. Начелник је пренео подршку министра и визију да Сектор буде једна од најефикаснијих служби за ванредне ситуације у Европи. 

Начелник Сектора, Чаушић је више од сат времена одговарао на питања припадника ватрогасаца спасилаца као и инспектора из одељења за превентивну заштиту, ризике и цивилну заштиту, а све у циљу побољшања радно правног статуса припадника као и услова рада свих запослених. Начелник је изнео да је задовољан радом ватрогасаца у Београду као и превентивном заштитом, с обзиром на обим и комплексност послова које обављају.

Истакао је да смо по први пут у историји добили ватрогасни хеликоптер који ће помоћи у свим условима за спасавање људских живота и имовине.

Такође је напоменуо да је јако битно здравствено и психичко стање сваког припадника Сектора за ванредне ситуације и да ће у наредном периоду бити подигнута здравствена заштита на још већи ниво. Планира се велико улагање у заштитну опрему самог припадника, ватрогасне камионе, опрему за гашење. Додао је и да ће реновирање објеката ићи још брже у предстојећем периоду у циљу бољег боравка сваког припадника у току радног времена.

Посебно се осврнуо на поштовање свих законских права и норми као и колективног уговора за службенике.

Састанак је протекао у добром духу где је примећено посебно задовољство запослених јер су имали прилику да лично разговарају и искажу своје проблеме првом цовеку Сектора за ванредне ситуације и да се лично увере у одлучност, спремност и намеру за побољшање услова рада и радног статуса свих припадника!

члан Председништва НСП-а

Председник СГ СВС Београд

Горан Лазић

Сличне вести

КОД БОСАНЦА КАИШ ПУН ХЕРОИНА! Саобраћајци га зауставили због брзине, он био на јаким дрогама ОДАЛА ГА ВЕЛИКА НЕРВОЗА

КОД БОСАНЦА КАИШ ПУН ХЕРОИНА! Саобраћајци га зауставили…

Саобраћајни полицајци из саобраћајне полицијске станице „Запад“ ухапсили су јуче на Новом…
Титула најпосвећенијег полицијског службеника

Титула најпосвећенијег полицијског службеника

Министар МУП-а Републике Србије господин Братислав Гашић данас је доселио титулу најпосвећенијег…