• 15 марта, 2022
  • 2848

Састанак са начелником Управе полиције

Састанак са начелником Управе полиције

Данас су одржали састанак начелник Управе полиције, пуковник полиције Дејан Бојовић и делегација Независног синдиката полиције у саставу председавајући Председништва Веселин Николић, као и чланови Извршног одбора Југослав Роглић и Марјан Петровић.

Члан ИО Југослав Роглић изнео је проблематику заступљену у ПУ Прокупље око недостатка полицијских службеника, неосновано подношење дисциплинских поступака и несклапања споразума о накнади штете са полицијским службеницима због чега долази до покретања тужби и самим тим великих трошкова на терет МУП-а, као и проблематику у Копненој зони безбедности, а посебно око поступања полицијских службеника приликом уочавања бесправне сече шуме од стране лица албанске националности. Том приликом од стране Начелника УП исказано је пуно разумевања и исти ће се максимално заложити за решавања свих презентованих проблема.

На састанку начелнику  Управе полиције члан ИО Марјан Петровић указао је на проблем неоснованих дисциплинских поступака у ПУ Врање, као и већег броја привремено удаљених полицијских службеника и то искључиво на основу више поднетих неоснованих кривичних пријава од стране СУК-а у Врању које су у великом броју случајева резултирале одбачајем од стране надлежних тужилаштва а што је у последњих неколико година резултирало милионским сумама на штету буџета Р. Србије. Такође указано је на неосноване наредбе и кршењу Закона о изменама и допунама закона о полицији којим начелник ПУ налаже удаљење из службе и поред указивања руководиоца организационих јединица да нема основа за привремено удаљење као и прераспоређивање полицајаца на одређена места и запошљавања лица сумњиве биографије. Указано је и на притисак који врши начелник ПУ према дисциплинским старешинама и поред чињеница да не постоје докази у поступцима, где исти запослене оглашава одговорним, где се у другостепеним  поступцима и пред Управним судом ослобађају, што за последице има велику штету по буџету Р. Србије. Посебно је указано на рад одређених припадника СУК- који притиском на грађане  и сведоке нарочито на подручју Прешева, као и прикривањем подзаконских аката, тужилаштво доводе у заблуду што за последицу има велике трошкове и чињеницу да све већи број полицајаца имају бојазан да преузимају своја законска овлашћења, а самим тим може имати као последицу лошу безбедност грађана. Такође указано је на проблем оцењивања, велике непопуњености, недостатка техничке опреме, ангажовања и да на крају месеца старешине различито тумаче радне сате и не достављају редне листе. На крају је указано на неосноване репресивне мере према руководству КЦ Врање због изношења истине а које су резултирале неоснованим дисциплинским поступцима и на значајној мери нарушених међуљудских односа. Од стране новопостављеног начелника УП добили смо уверавања да ће се овим проблемима бити упознате више инстанце па и сам Министар унутрашњих послова.

Сличне вести

Последњи поздрав Милану Младеновићу

Последњи поздрав Милану Младеновићу

  Последњи поздрав драгом колеги и нашем дугогодишњем члану Младеновић Милану из…
ПРАВИ ХЕРОЈИ!!

ПРАВИ ХЕРОЈИ!!

Полицајци Дејан и Марко спасили живот девојци!! Припадници Интервентне патроле ПИ Кикинда…