• 3 новембра, 2021
  • 657

Састанак са начелником ПУ Прокупље

Састанак са начелником ПУ Прокупље

Данас су се представници Независног синдиката полиције састали са начелником ПУ Прокупље Ненадом Каличанином са којим су нешто више од сат врмена разговарали о проблемима у овој управи. НСП су представљали Председавајући председништва Веселин Николић, члан председништва Саша Димитријевић, председник КЦ Прокупље Дејан Радовић и члан ИО Југослав Роглић.

Поред разговора на тему редовних активности, на састанку је речи било и о великом броју дисциплинксих поступака које се воде у ПУ Прокупље. Према незваничним подацима којима располаже НСП, ова управа има највећи број дисциплинских поступака у односу на број запослених. Проблем је и у томе што је већи део ових случајева ослобађајући што наноси озбиљну штету министарству јер у овим случајевима запослене заступају приватни адвокати наплаћујући огромне судске трошкове. Наш синдикат је сугерисао начелнику да се, колико је могуће, не пишу дисциплинске мере за сваки па и најмањи прекршај чиме би се уштедео велики новац у буџету МУП-а.

Председник КЦ Дејан Радовић је указао и на проблем обрачуна путних трошкова који се неправилно обрачунавају у Житорађи и Блацу. На основу тога је начелник Каличанин заказао за сутра састанак са функционерима упућених у ову тему како би решио поменути проблем чиме би се и у овом случају избегли судски трошкови. Председавајући НСП Николић је предложио поравнање са оштећеним полицијским службеницима уместо евентуалног суђења које би захтевало много веће трошкове.

Члан НСП Ио Роглић који је запослен на месту командира одељења је истакао да ПУ има агрегате који су тренутно неисправни што се мора што пре решити јер на административним прелазима се дешава да услед великог снега који није реткост у овом крају нестане струје па полицијски службеници који тамо раде имају велике проблеме у функционисању. Агрегати имају ситније кварове који се релативно лако могу поправити и ставити у функцију када се десе временске неприлике и нестанци струје. Начелник Каличанин је рекао да ће се и ово питање решавати на сутрашњем састанку.

Након састанка наши функционери су изјавили да су задовољни разговором са начелником и обећањима да се наведени проблеми што пре реше.

Сличне вести

Душану Васићу из Пирота додељена медаља за храброст

Душану Васићу из Пирота додељена медаља за храброст

Међу 12 медаља које су додељене најуспешнијим полицијским службеницима за заслуге, посвећеност…
Дан Министарства унутрашњих послова

Дан Министарства унутрашњих послова

Независни синдикат полиције свим колегиницама и колегама у нашем министарству упућује најискреније…
Рафтинг Таром

Рафтинг Таром

У организацији НСП КЦ Панчево у периоду од 29. до 31.05.2023. године…