• 24 novembra, 2021
  • 115

Sastanak sa načelnicom Odeljenja za organizovanje ishrane i smeštaja

Sastanak sa načelnicom Odeljenja za organizovanje ishrane i smeštaja

Nezavisni sindikat policije  kao ozbiljna i najbronija sindikalna organizacija u MUP-u,  dugi niz godina, a u poslednja 2-3 meseca više nego ikada na svakom mestu i u svakoj prilici inicira i održava sastanke sa predstavnicima poslodavca u cilju rešavanja pitanja od vitalnog interesa za sve zaposlene. Tako je i danas u zgradi SIV-a 2 održan sastanak načelnice Odeljenja za organizovanje ishrane i smeštaja Ljiljane Pavić-Stojković, zamenice načelnice Marijane Đurović i predsedavajućeg predsedništva NSP Veselina Nikolića i člana IO NSP Petra Radojičića.

Tema sastanka je bilo rešavanje problema koje ova linija rada ima, pre svega zbog nepopunjenosti i nedovoljnog broja izvršilaca koji bi obavljali poslove koji su neophodni za nesmetano funkcionisanje. Neretko se dešavalo da zaposleni bivaju upućeni i u druge organizacione jedinice a sve radi obavljanja poslova koja ne trpe odlaganje, ali se moraju svakodnevno obavljati.

Od strane Nezavisnog sindikata policije je predočeno da mi kao sindikalna organizacija imamo razumevanja i znamo da u ovakvim situacijama služba mora da funkcioniše, ali i da insistiramo da se pre svega poštuju zakonski propisi i da u skladu s tim zahtevamo da poslodavac što pre reši ovaj problem. Bez obzira na sve, od strane načelnice Ljiljane Pavić-Stojković, dobili smo uveravanja da će se prava zaposlenih striktno poštovati i da će ona preko  nadležnog sektora insistirati da se nastali problem reši što pre i u interesu kako svih zaposlenih tako i poslodavca. Sa druge strane, Nezavisni sindikat policije kao jedini reprezentativni u ministarstvu, zajedno će sa načelnicom zakazati sastanak sa višim strukturama u pokušaju da reši navedeni problem.

Da ovaj sastanak ne bi bio samo forme radi, NSP će kao i uvek pratiti realizaciju svega što je danas dogovoreno i o tome blagovremeno obaveštavati članove i ostale zaposlene u MUP-u.

Slične vesti

Objavljen konkurs za upis na Kriminalističko-policijsku akademiju

Objavljen konkurs za upis na Kriminalističko-policijsku akademiju

Konkurs za upis na Kriminalističko-policijsku akademiju :https://www.kpu.edu.rs/cms/upis/drugi-stepen/7695-2022  https://www.kpu.edu.rs/cms/upis/doktorske-studije/7696-2022-2023
Sportske igre u mestu Rimske Toplice i Radeče

Sportske igre u mestu Rimske Toplice i Radeče

U periodu od 15.09. do 17.09.2022.godine u organizaciji Policijskog sindikata Slovenije održane…
Uspeh na Tribalion trci na Zlatiboru

Uspeh na Tribalion trci na Zlatiboru

U subotu 17.09.2022. godine na Torniku na Zlatiboru, održan je 8. Tribalion,…