• 4 августа, 2021
 • 234

Састанак руководства НСП са министром Александром Вулином и помоћником министра Владимиром Илићем

Састанак руководства НСП са министром Александром Вулином и помоћником министра Владимиром Илићем

Дана 04.08.2021.године са почетком у 10.00 часова одржан је састанак са Министром унутрашњих послова господином Александром Вулином и Помоћником министра господином Владимиром Илићем. Испред Независног синдиката полиције састанку су присуствовали Председавајући Председништва Веселин Николић и чланови Председништва Срђан Јовановић и Милан Марковић.

На почетку састанка Министар унутрашњих послова господин Александар Вулин пожелео је Независном синдикату полиције пуно успеха у даљем раду и исказао потребу чвршће сарадње обеју страна у наредном периоду.

У току разговора изнели смо теме за састанак као и предлоге и сугестије за  решавање текућих проблема.

 • У вези предлога за измену Правилника о путним трошковима указали смо на потребу учешћа репрезентативног синдиката и недостатке који исти садржи а у циљу израде повољнијег акта.
 • У вези статуса запослених који раде у МУП на одређено време као и на привремено – повременим пословима, указали смо да је потребно хитно и трајно решити њихов статус, тј. пријем у стални радни однос, због чега не могу да решавају друге животне потребе. Став Министра је да ће се у наредном периоду хитно решити наведени проблем.
 • Изнели смо примедбе у вези Нацрта Закона о унутрашњим пословима где смо се дотакли више тема (дисциплински поступци, каријерно напредовање, безбедносне сметње, корективни коефицијент и др)
  нашта  је реакција министра била позитивна.
 • У вези награђивања организационих јединица похвалили смо напоре Министра, јер су награђени управни послови, СВС и саобраћајна полиција, са потребом да се са овом праксом настави, при чему је министар изнео став да ће у наредном периоду наставити са награђивањем оних организационих јединица које буду имале повећан обим посла.
 • У вези поделе новчаних бонова за исхрану, Министар је изнео став да ће у наредном периоду повећати број корисника, али да ће се у сарадњи са синдикатом прецизирати које су то организационе јединице.
 • У вези будуће доделе станова из програма станоградње Владе Републике Србије, наш став као и став Министра је да се у будућем периоду начин доделе промени, односно примени модел бодовања што ће бити транспарентно и прецизирано новим правилником.
 • Понудили смо сарадњу у области адаптације и коришћења одмаралишта МУП-а као и начин доделе квота за коришћење одмаралишта у циљу коришћења истих за потребе чланства НСП.
 • Изнет је проблем спорог поступка донирања опреме МУП-у а у циљу што бржег стављања опреме у употребу. Министар је изнео став да се под хитно убрза поступак донација.

На крају састанка, обе стране су се сагласиле да теме које нисмо данас размотрили као и проблеми који се буду јављали на дневном и месечном нивоу се решавају хитно на задовољство запослених, у оквиру кабинета кроз директну комуникацију.

Сличне вести

САСТАНАК У УПРАВИ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ У БЕОГРАДУ

САСТАНАК У УПРАВИ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ У БЕОГРАДУ

Дана 02.12.2022. године одржан је радни састанак у Управи за ванредне ситуације…
КООРДИНАЦИОНИ ЦЕНТАР СУБОТИЦА

КООРДИНАЦИОНИ ЦЕНТАР СУБОТИЦА

Сходно указаним потребама на терену, од стране председника Координационог центра Суботица, Госпић…
МИНИСТАР ГАШИЋ ЛИЧНО СЕ УВЕРИО У СТВАРНО СТАЊЕ ЖАНДАРМЕРИЈЕ!!

МИНИСТАР ГАШИЋ ЛИЧНО СЕ УВЕРИО У СТВАРНО СТАЊЕ…

Као резултат интензивираних разговора у претходном периоду са министром унутрашњих послова, господином…