• 4 августа, 2021
 • 427

Састанак руководства НСП са министром Александром Вулином и помоћником министра Владимиром Илићем

Састанак руководства НСП са министром Александром Вулином и помоћником министра Владимиром Илићем

Дана 04.08.2021.године са почетком у 10.00 часова одржан је састанак са Министром унутрашњих послова господином Александром Вулином и Помоћником министра господином Владимиром Илићем. Испред Независног синдиката полиције састанку су присуствовали Председавајући Председништва Веселин Николић и чланови Председништва Срђан Јовановић и Милан Марковић.

На почетку састанка Министар унутрашњих послова господин Александар Вулин пожелео је Независном синдикату полиције пуно успеха у даљем раду и исказао потребу чвршће сарадње обеју страна у наредном периоду.

У току разговора изнели смо теме за састанак као и предлоге и сугестије за  решавање текућих проблема.

 • У вези предлога за измену Правилника о путним трошковима указали смо на потребу учешћа репрезентативног синдиката и недостатке који исти садржи а у циљу израде повољнијег акта.
 • У вези статуса запослених који раде у МУП на одређено време као и на привремено – повременим пословима, указали смо да је потребно хитно и трајно решити њихов статус, тј. пријем у стални радни однос, због чега не могу да решавају друге животне потребе. Став Министра је да ће се у наредном периоду хитно решити наведени проблем.
 • Изнели смо примедбе у вези Нацрта Закона о унутрашњим пословима где смо се дотакли више тема (дисциплински поступци, каријерно напредовање, безбедносне сметње, корективни коефицијент и др)
  нашта  је реакција министра била позитивна.
 • У вези награђивања организационих јединица похвалили смо напоре Министра, јер су награђени управни послови, СВС и саобраћајна полиција, са потребом да се са овом праксом настави, при чему је министар изнео став да ће у наредном периоду наставити са награђивањем оних организационих јединица које буду имале повећан обим посла.
 • У вези поделе новчаних бонова за исхрану, Министар је изнео став да ће у наредном периоду повећати број корисника, али да ће се у сарадњи са синдикатом прецизирати које су то организационе јединице.
 • У вези будуће доделе станова из програма станоградње Владе Републике Србије, наш став као и став Министра је да се у будућем периоду начин доделе промени, односно примени модел бодовања што ће бити транспарентно и прецизирано новим правилником.
 • Понудили смо сарадњу у области адаптације и коришћења одмаралишта МУП-а као и начин доделе квота за коришћење одмаралишта у циљу коришћења истих за потребе чланства НСП.
 • Изнет је проблем спорог поступка донирања опреме МУП-у а у циљу што бржег стављања опреме у употребу. Министар је изнео став да се под хитно убрза поступак донација.

На крају састанка, обе стране су се сагласиле да теме које нисмо данас размотрили као и проблеми који се буду јављали на дневном и месечном нивоу се решавају хитно на задовољство запослених, у оквиру кабинета кроз директну комуникацију.

Сличне вести

Душану Васићу из Пирота додељена медаља за храброст

Душану Васићу из Пирота додељена медаља за храброст

Међу 12 медаља које су додељене најуспешнијим полицијским службеницима за заслуге, посвећеност…
Дан Министарства унутрашњих послова

Дан Министарства унутрашњих послова

Независни синдикат полиције свим колегиницама и колегама у нашем министарству упућује најискреније…
Рафтинг Таром

Рафтинг Таром

У организацији НСП КЦ Панчево у периоду од 29. до 31.05.2023. године…