28.09.2020

Број чланова

Добродошли на сајт јединог репрезентативног синдиката у МУП-у!

Састанак представника Преговарачке групе за Поглавље 24 и полицијских синдиката

30. јануара 2015.

Представници Преговарачке групе за Поглавље 24 – правда, слобода и безбедност, у склопу приступних преговора Републике Србије са Европском унијом, састали су се данас са делегацијама репрезентативних синдиката полиције – Независног синдиката полиције и Полицијски синдикат Србије.
novlogo1
На састанку је представљена методолигија односа Европске комисије и Министарства унутрашњих послова када је реч о процесу усвајања Акционог плана.

„Преговарачка група, водећи се начелом транспарентности у раду, желела је да синдикати у полицији буду први обавештени о садржини Нацрта акционог плана, без обзира на чињеницу да нисмо у никаквој законској обавези да известимо синдикате полиције о његовој садржини“, рекао је државни секретар Министарства унутрашњих послова Републике Србије и шеф Преговарачке групе за Поглавље 24 Александар Николић.

„Састанак је организован на обострану корист и циљ састанка је да се дијалогом изроде нове идеје које ћемо имплементирати у сам нацрт Акционог плана“, казао је Николић.

Представници синдиката упознати су на који начин су делегиране надлежности по самом Акционом плану и какав је обим и квалитет сарадње са другим државним органима који учествују у раду преговарачке групе за Поглавље 24.

Николић је указао на финансијски аспект писања Акционог плана, и напоменуо да је план реалан, мерљив, и у складу са потребама и финансијским могућностима Министарства унутрашњих послова и Владе Републике Србије у целини.

Представници синдиката су се захвалили на могућности да буду информисани о процесу који је везан за израду Акционог плана за Поглавље 24, као и о целукупном процесу придруживања Републике Србије Европској унији у области која потпада под надлежност МУП-а.

Они су оценили да је сама финализација текста Акционог плана велики и комплексан подухват и да се види да је уложен велики труд у писање самог документа, али да ће вероватно приликом имплементације активности бити одређених проблема.

На састанку је похваљен стратешки приступ у реализацији самог документа, али је и указано да је неопходно да се посебна пажња посвети активностима које се односе на људске ресурсе, планирање и реализацију обука.

Представници преговарачке групе за Поглавље 24 и представници синдиката закључили су да синдикати, информисањем о садржини Акционог плана преко својих представника који обављају одређене полицијске послове на терену, могу допринети бољој и квалитетној имплементацији одређених активности у акционом плану.

Договорено је да састанци постану пракса и наглашено да је ово само први у низу састанака представника синдиката и представника преговарачке групе за Поглавље 24 у циљу квалитетнијег дефинисања активности у оквиру Акционог плана и њихове имплементације.

Тренутно има 3 коментара

 1. vladika каже:

  vidim da ste i SSP reprezentovali, čestitam

  1. nspsajt каже:

   hvala ti sto nam pridajes toliki znacaj, ali nismo mi.

 2. Gliso каже:

  Molim NSP da kada objavljuje informavije da budu tacne. SSP nije ucestvovao u ovoj sarenijadi niti ce.

Нема коментара.

Корисни линкови