28.11.2020

САСТАНАК НСП-А СА ПРЕМИЈЕРОМ ВУЧИЋЕМ

9. децембра 2015.

САОПШТЕЊЕ ЗА ЧЛАНОВЕ НСП И ОСТАЛЕ ЗАПОСЛЕНЕ У МУП

 

Дана 09.12.2015.године руководство Независног синдиката полиције у саставу: Председавајући Председништва Велимир Лукић, чланови Председништва Срђан Јовановић, Миомир Војиновић, Николић Веселин и председник Извршног одбора Велимир Барбулов одржали су у Влади Р.Србије састанак са Председником Владе Р.Србије господином Александром Вучићем и министром унутрашњих послова господином др Небојшом Стефановићем.

Данашњи састанак одржан је како би изнели и решили финансијски проблем запослених у МУП, а које би Председник Владе Р. Србије унео у нови буџет који се тренутно усваја у Скупштини Р. Србије.

Што се тиче примене финансијских одредби које су регулисане Анексом ПКУ за полицијске службенике, од стране Председника Владе Р.Србије обећана нам је стриктна примена од 01.01.2016.године, која је предвиђена буџетом за 2016.годину.

У вези повећања личног дохотка запослених у МУП, Председник Владе Р.Србије нам је изнео финансијску ситуацију за 2016.годину уз констатацију да ће повећање пратити искључиво раст бруто домаћег производа (БДП). Реално је за очекивати раст истог а у складу са тим и само повећање личног дохотка.

Висина једнократне новчане помоћи нам је и на данашњем састанку потврђена, као и став Председника Владе Р.Србије да је потребно да запослени у наредном периоду добију одговарајући износ који ће бити исплаћен у складу са реалним могућностима Владе Р. Србије, а оквирно ће то бити око 10.000,00 динара.

Став Председника Владе Р.Србије у вези ангажовања полицијских службеника у КЗБ био је, да је исти свестан чињенице да људи раде у изузетно отежаним условима и да ће у складу са финансијским могућностима наложити повећање дневнице за наведену категорију применом буџета за 2016.годину. Председнику Владе Р.Србије смо изнели проблем смештаја припадника Жандармерије у Одреду Ниш, где је од стране истог наложено министру унутрашњих послова да се проблем хитно реши проналажењем адекватног војног простора у Нишу који би био трајно дат Жандармерији на коришћење.

У вези актуелног броја вишка запослених у Јавном  Сектору, сви запослени који буду проглашени технолошким вишком биће обухваћени социјалним програмом повољнијим него у односу на  друге државне органе.

Председник Владе Р.Србије господин Вучић је сагласан да се спорни члан Закона о полицији који дефинише право на штрајк а који није у Нацрту новог Закона о полицији,  у складу са Законом о штрајку брише и да се примени право на штрајк запослених по Закону о штрајку у складу са предлогом НСП.

Морамо да истакнемо, да је Председник Владе Р.Србије, изнео став да у наредном периоду треба што чешће одржавати социјални дијалог са синдикатима у циљу изналажења решења  у складу са тренутном  финансијском ситуацијом, и да ће уложити све напоре како би омогућио бољу опремљеност и  материјално финансијски положај запослених у МУП.

 НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ
Председавајући Председништва
Велимир Лукић

12346

Тренутно има 2 коментара

  1. Evropa каже:

    Kakva je ovo sprdačina zašto pored naše zastave stoji zastava evropske unije. Jesmo li mi to ušli u evropsku uniju a da to ni ne znamo

  2. Milos каже:

    Gospodo, naredni period je sirok pojam! Moze da bude mesec dana, za dve godine ili nikada.
    Zasto ne insistirate na preciznim odgovorima? Ako idete da se slikate sa visokim funkcionerima iz drzave, te slike da isticete, kao da ste se slikali sa retkim prirodnim vrstama, a u saopstenju da pisete neodredjene stvari, ne morate vise ni odlaziti! Ovo pisem u ime radnika MUP-a i u svoje licno ime, za nasa prava treba da se bore ozbiljni ljudi, koji znaju sta hoce…

Нема коментара.

Корисни линкови