28.11.2020

ВАЖНО САОПШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЗАПОСЛЕНЕ У МУП-у 20.11.2015.године

20. новембра 2015.

Поштовани,

Задовољство нам је да вас обавестимо да смо дана 20.11.2015 године, од стране министра унутрашњих послова др Небојше Стефановића а након захтева и дугих преговора са Независним синдикатом полиције добили гаранције да је Влада Републике Србије на Захтев МУП-а обезбедила новчана средства  на име исплате  заосталих дуговања за долазак и одлазак са рада. Прва исплата очекује се до краја месеца у износу од 500.000.000 динара а остатак дуга до 20.12.2015 године (Прилог: Саопшење за чланове и запослене од дана 21.10.2015. године).
novlogo11
Како смо и обећали након састанка са министром дана 21.10.2015 године, након што је Влада Р. Србије донела Уредбу о смањењу дневница за државне службенике, на инсистирање НСП-а приступило се изради Правилника о накнадама трошкова запослених у Министарству унутрашњих послова за специфична ангажовања и ангажовања у специфичним околностима при извршењу посебних задатака. На овај начин остварено је право на накнаду трошкова и осталих запослених у Министарству који не припадају категорији ангажованих у КЗБ и на извршењу послова у специфичним подручјима са мигрантима.  Достављен нам је предлог Министарства и Дирекције полиције  за који ће у току наредних дана тражити сагласност Владе Републике Србије (Прилог: Правилник о накнадама трошкова запослених у Министарству унутрашњих послова за специфична ангажовања и ангажовања у специфичним околностима при извршењу посебних задатака).

Морамо да напоменемо, да наведени правилник није идеално решење за трајно превазилажење проблема али ће свакако помоћи да већи број запослених у МУП-у оствари право на посебну накнаду. НСП ће у наредном периоду радити на побољшању наведеног правилника.

Након нашег Захтева од дана 13.11.2015 године, да Министарство обезбеди једнократну новчану помоћ за све запослене у Министарству,  од стране министра добили смо уверавања   да ће се Министарство и он лично заложити да се поред исплате свих дуговања за претходни период запосленима обезбеди и једнократна помоћ за предстојеће празнике. Висина једнократне помоћи биће предмет усаглашавања на  наредним састанцима са министром др. Небојшом Стефановићем.

НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ
Председавајући Председништва
Велимир Лукић

Тренутно има 3 коментара

  1. petar каже:

    Veoma lepa vest za zaposlene ali zato ni za jednog u predhodna dva meseca penzionisanog radnika nije dostavljen M4 obrazac, kao dokaz o placenim doprinosima, da bi fond PIO mogao da obracuna penzije i pocne sa isplatom.Vazno je bilo da se sto pre otpreme u penziju, a novac nije problem, novca nema!

  2. policajac каже:

    A povecanje plate odnosno vracanje na staro? Nista niste izdejstvovali samo ste ubrzali isplatu PT. Bolje je bilo da ste se pridruzili strajku pa da nesto stvarno i dobijemo.

  3. danijela каже:

    ma nije nego,treba da skacemo od srece sto nam daju ono sto je vec nase,sa velikim zakasnjenjem

Нема коментара.

Корисни линкови