13. oktobar 2021.

Saopštenje za pokušaj ubistva policijskog službenika, malo nanogica

Oktobra meseca 2018.godine policijski službenici PU Jagodina, PS Despotovac su postupali na rasvetljavanju KD teška krađa. Dolaskom na lice mesta osumnjičeniza KD, M.P. iz Ravne Reke je iz lovačke puške, za koju nije imao odobrenje, pucao u postupajuće policijske službenike. Jedan od kolega je imao sreću jer je postupao po svim pravilima službe i bio u položaju da su mu ruke štitile grudi, gde je pogodio projektil koji je osumnjičeni ispalio, dok je drugi policijski službenik ranjen. Položaj ruku je kolegi sačuvao život, ali su povrede bile takve da je ostao trajni invalid i penzionisan. Od strane Višeg suda u Jagodini je prema osumnjičenom određen pritvor, a u kasnijem postupku i osuđen nepravosnažnom presudom za tri KD na kaznu zatvora u trajanju od 7 godina i 6 meseci. Rešenjem istog suda od 04.10.2021. godine M.P je pušten iz pritvora i sud je odredio meru zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskg nadzora, bez obzira što je taj događaj uznemirio celokupnu javnost.

Da li je ovo odluka koja štiti policijske službenike, odluka koja daje sigurnost ostalim građanima ili je ovo samo još jedna u nizu odluka sudova, koja stavlja u policijske službenike u rang drugog ili ne znamo kog reda.

Nezavisni sindikat policije ovom prilikom, po ko zna koji put, apeluje na sve državne organe i nosioce pravosudnih funkcija, da maksimalno primenjuju zakon prema svim prekršiocima i sprovedu mere kako bi se isti maksimalno sankcionisali.

6.060
image_printPrint