28.11.2020

Саопштење за јавност о састанку са министром

5. јануара 2015.

С  А  О  П  Ш  Т  Е  Њ  Е

ЗА  ЧЛАНОВЕ  НСП И СВЕ ЗАПОСЛЕНЕ У МУП-У
novlogo1
Дана 05.01.2015.године делегација НСП у саставу: Председавајући Председништва НСП Велимир Лукић, чланови председништва Срђан Јовановић и Дарко Стојановић и Председник Извршног одбора Велимир Барбулов, одржала је састанак са министром Др. Небојшом Стефановићем коме су присуствовали и  државни секретар Милосав Миличковић, шеф кабинета Иван Ристић и заменик шефа кабинета Дијана Хркаловић.

Састанак је закакзан и одржан на захтев Независног синдиката полиције а ради превазилажења проблема око потписивања ПКУ-а и осталих текућих проблема.

На састанку је изнет став и аргументи НСП-а који се тичу хитног потписивања     ПКУ-а, са финансијским одредбама. Став министра и кабинета је да ће у наредних 10-так дана   доћи до потписивања ПКУ-а са финансијским одредбама а што је био главни услов за потписивање ПКУ-а од стране НСП-а.

У вези јубиларних награда НСП је заузео став да исте буду неизоставни део новог ПКУ-а, што је такође и став кабинета министра.

Што се тиче дуговања МУП-а према запосленима, министрство ће настојати да их испоштује. Везано за надокнаду трошкова за долазак и одлазак са рада динамика исплате ће ићи један трошак месечно.

Током идуће недеље биће одржан нови састанак са кабинетом министра.

НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈE
Председавајући Председништва
Велимир Лукић

Тренутно има 11 коментара

 1. nenad каже:

  Svaka čast za vas što ste uspeli da ubedite poslodavca da prihvate i finansijski deo u okvir novog PKU. Nadam se da će isti važiti od 24.09.2014.i omogućiti i nama koji smo stekli pravo na jubilarne nagrade nakon ovog datuma da ih zasluženo dobijemo. Još jednom veliki pozdrav za NSP.

  1. kristijan каже:

   jesi li cuo za pesmu-nadaj mi se nadaj u ocaj ne padaj?!

   1. vlade каже:

    Smej se smej , uvek se smej
    By M. Ilić

  2. Lnm каже:

   Pa oni da su imali nameru da isplate svima jubilarne oni bi isplatili, zašto bi to sada učinili kada već po zakonu nemaju nikakvu obavezu prema nama koji smo se uzalud nadali!!!

   1. petar каже:

    jasno. nemaju zakonsku a jos manje moralnu obavezu pa me cudi cemu hvalospevi i likovanje kolege gore…

    1. Lnm каже:

     Možda kolega Nenad zna nešto što mi neupućeni ne znamo?:-)

 2. policajac каже:

  A sta rece ministar sto nam smanji platu a obecao je da nece?Ili ste zaboravili da pitate.A ovaj Nenad sto vas hvali neznam zasto to radi jer ne zasluzujwtw da postojite a ne da budete hvaljeni.

 3. Zvonko каже:

  Da li u tom finansijskom delu za koji se dogovarate ostaje i pripravnost ili se ona ukida, posto su ga u prednacrtu novog zakona o unutrasnjim poslovima izbacili kao opciju.

 4. ljuban каже:

  sve bi to bilo u redu samo da su nam rekli tacan datum kad ce sta isplacivati ovako ova rec ,,nastojace,,bas nista ne obecava. ja ne sumnjam u njihovu dobru volju ali da sebi nisu isplatili p.trosak i ostalo nebi rec rekao ali posto su oni na vreme dobili i ostalo im para da podele ovima sa malim platama,ali nisu, nisam bas siguran u dobre namere. sit gladnom ne veruje oduvek je bilo i bice…nama banke na minuse ne oprastaju kamate niti poreska uprava na dugovanja nego udara lepe kamatice i preti plenidbom/

  1. Lnm каже:

   Na dan kada je strajk okončan ministar je javno obecao…“ potpis na kolektivni do 1. novembra“, e sada, naš je problem što se niko nije setio da pita…“ izvinite, a koje godine?…toliko o njihovim obećanjima, a i sada je jasno, jedan putni mesečno, to znači da će uvek dugovati po godinu dana…uzmi ili ostavi, ćuti i radi ili idi ako ti ne odgovara, to je njihov moto

 5. Cake UE каже:

  Znam kako vas je jesenas otkacio i zato vam vise niko nista ne veruje sve da sednete golom guz…m na vruc sporet

Нема коментара.

Корисни линкови