• 17 септембра, 2022
  • 4670

Саопштење за јавност Независног синдиката полиције, јединог репрезентативног синдиката у Министарству унутрашњих послова поводом догађаја од 17.09.2022.године у Београду.

Саопштење за јавност Независног синдиката полиције, јединог репрезентативног синдиката у Министарству унутрашњих послова поводом догађаја од 17.09.2022.године у Београду.

Данас је полиција као и у свим догађајима уназад, где је било потребно успоставити нарушени јавни ред у већем обиму, показала да је способна да изађе на крај са свим насилницима чији је циљ изазивање нереда, угрожавање личне и имовинске сигурности грађана као и рушење уставом утврђеног поретка наше земље. Нећемо више користити истрошену фразу, напад на полицију је напад на државу, јер је очигледно да, услед притисака невладиног сектора министарство није у могућности да само донесе било који законски пропис, а да на то не сугеришу и неке „стране институције“ и оштро се противе свим репресивним мерама, које су неопходне да се нападачи на полицију – насилници ставе иза решетака на више година и да једном за свагда, Министарство правде својим радом да сигнал да је напад на полицију стварно напад на државу.

Нажалост и данас је било наших повређених колега, који су покушали да заштите личну сигурност и имовину грађана нашег главног града као и материјално техничка средства Министарства. Сигурно је, по нашем мишљењу да ће насилници за нанете повреде полицајцима, по налогу тужилаштва прихватити споразум и истим тим или неким другим Хуманитарним организацијима које се баве заштитом права грађана, претпостављамо уплатити одређену суму новца, кроз споразуме о признању кривице и самим тим избећи ону праву кривичну одговорност, а да ће одређене унутрашње службе самог МУП-а донети Одлуку, уз наравно притисак невладиног сектора да су ипак неки припадници МУП-а прекорачили своја овлашћења и да за то требају одговарати. Из године у годину све теже је бити полицајац, те није ни чудо велика непопуњеност униформисаног састава полиције. Такође, „захвални смо“ врху МУП-а што се и и даље ангажовање полиције из унутрашњости своди на 150 динара, колика је дневница полицајца и увећање плате од 3% за свако ангажовање ИЈП-а.

Искрено се надамо да ће министар унутрашњих послова решити све ове проблеме уз подсећање, да огромна већина полицајаца који су данас ангажовани на овим задацима, за разлику од неких других и даље нема посебну накнаду за исхрану, те овом приликом дајемо подршку министру да настави борбу на побољшању радног и социјалног положаја запослених.

Повређеним колегама желимо брз и успешан опоравак.


Независни синдикат полиције.

Сличне вести

КОД БОСАНЦА КАИШ ПУН ХЕРОИНА! Саобраћајци га зауставили због брзине, он био на јаким дрогама ОДАЛА ГА ВЕЛИКА НЕРВОЗА

КОД БОСАНЦА КАИШ ПУН ХЕРОИНА! Саобраћајци га зауставили…

Саобраћајни полицајци из саобраћајне полицијске станице „Запад“ ухапсили су јуче на Новом…
Титула најпосвећенијег полицијског службеника

Титула најпосвећенијег полицијског службеника

Министар МУП-а Републике Србије господин Братислав Гашић данас је доселио титулу најпосвећенијег…