27.11.2020

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ – изјава Бојана Пајтића о полиграфу

2. октобра 2015.

Репрезентативни Независни синдикат полиције (НСП)  најоштрије осуђује изјаву председника Демократске странке Бојана Пајтића у којој је навео да би „пристао на полиграфско тестирање, али у некој другој држави“, јер се оваквим наводима директно урушава углед МУП-а и свих 45.000 запослених у овом министарству.
novlogo11
– Оваквим и сличним изјавама, нарочито када долазе од лидера једне странке, директно се удара на углед припадника министарства који су свакодневно у контакту са грађанима. Истовремено се урушава сектор безбедности а самим тим и сигурност грађана Србије – каже Велимир Лукић председавајући председништва НСП.

НСП подсећа да полиција не сме и не може да се злоупотребљава за днево-политичка препуцавања јер задатак службеника МУП-а није отварање афера, већ свакодневно учествовање у акцијима које се спроводе да би се очувао ред и мир у држави, без обзира на то ко је на челу овог министарства.

НСП подсећа да Небојша Стефановић данас јесте министар унутрашњих послова, али и да МУП није његово власништво, нити је полиграф у његовим рукама.

– Напомињемо да се полиција у свом раду руководи искључиво Уставом и законима, као и да њени припадници свакодневно улажу велике напоре како би се грађани осећали безбедно – додаје Лукић.

НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ
Председавајући председништва
Велимир Лукић

Тренутно има 2 коментара

  1. Nenad каже:

    A sto se vi mesate u te stvari kad vas niko ne pita za nista s obzirom da svi statirate . Neka ih nek njih dvojica rese problem a vi nesto uradite za nas konkretnoz

  2. Nenad каже:

    Sta cete gospodo sindikalci preduzeti povodom danasnjeg ucesca policije u rijalitiju farma na rtv pink i onakvoj kompromitaciji svih nas u mupu a sve po zahtevu ojt.

Нема коментара.

Корисни линкови