01.10.2020

Број чланова

Добродошли на сајт јединог репрезентативног синдиката у МУП-у!

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

25. априла 2015.

Репрезентативни Независни синдикат полиције (НСП) најоштрије осуђује дивљање хулигана током ког је, уочи и током одигравања 148. дербија између фудбалера Црвене звезде и Партизана, повређено најмање 35 припадника полиције и Жандармерије!
novlogo11
Само пуком срећом и правовременом реакцијом ангажованих припадника МУП-а, током данашњих нереда у Београду, није било људских жртава. Међутим, поражавајућа је чињеница да се данас, осам година касније, поновила готово идентична сцена оној када је навијач Урош Мишић бакљом запалио припадника Жандармерије. И данас, наш колега је задобио опекотине по лицу, док је други колега задобио два убога ножем у руку.

НСП још једном подсећа да су полицајци на стадиону „Рајко Митић“ ангажовани на пословима одржавања јавног реда и мира, као и да није постојао ниједан разлог да их хулигани брутално нападну.

– Као и данас када су нападнути у сред своје државе, припадници полиције и Жандармерије и даље ће часно обављати свој посао и обезбеђиваће све јавне скупове, како би грађани и имовина били заштићени управо од хулигана. Међутим, поставља се питање да ли из досадашњег искуства ништа нисмо научили  али и да ли неко заиста треба да изгуби живот да би се изгредницима озбиљно стало на пут? – каже Велимир Лукић, председавајући председништва НСП.

Све надлежне институције, а пре свих судове и тужилаштва, позивамо да адекватним казнама пошаљу поруку хулиганима да немају подршку државе.

НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ
Председавајући председништва
Велимир Лукић

Тренутно има 1 коментар

  1. Ranko каже:

    E 35 povređenih ,zašto gospodine predsedniče ,pa to su nečija deca ,braća očevi e kda neko drugi dobije povrede ili dobije batine to se ne skida sa novena i vesti .Sada treba reagovati .Zašto 35 povređenih .Koliko je danas oko jedne ili dve utakmice bilo angažovano policajaca .Cela Srbija strepi zbog NAVIJAČA .
    Dosta je .Daj učini nešto Velimire ,javi se .

Нема коментара.

Корисни линкови