27.11.2020

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

21. марта 2015.

Репрезентативни Независни синдикат полиције (НСП), Координациони центар (КЦ) Зајечар, као и остали запослени у Полицијској управи Зајечар, изражава велико незадовољство због изјава за медије председника скупштине града Зајечара, господина Саше Мирковића који је без икаквих доказ изнео тешке оптужбе на рачун запослених у овој ПУ.
novlogo11
Господин Мирковић навео је да неколико полицајаца управља такси службама, да се баве нелегалним пословима обезбеђења, као и да постоје основане сумнје да се исти чувари закона баве шверцом људи преко границе са Бугарском. У поменутим изјавама посебно је именовао полицацја по презимену Лакићевић.

– Оваквим изјавама, које су пласиране без и једног доказа, окаљан је углед свих запослених у ПУ Зајечар. Руководство КЦ Зајечар, већ је обавило разговоре са челним људима ПУ Зајечар, на околност постојања основа сумње да су поменути полицијски службеници умешани у наведена недела – саопштено је из КЦ Зајечар НСП.

Истовремено, руководство КЦ Зајечар захтева од господина Саше Мирковића да надлежним органима пружи доказе за своје тврдње у којима је изнео тешке оптужбе на рачун свих запослених, који савесно и часно обављају своје послове на заштити људи и имовине становника овог града.

– Такође, све надлежне органе Републике Србије, као и Министра полиције позивамо да не дозволе да се зарад дневне политике и личних обрачуна бившег градоначелника Бошка Ничића и председника скупштине Саше Мирковића блати углед полицијских службеника.

Координациони центар Зајечар ће предузети све мере на заштити својих чланова и запослених ПУ Зајечар од оваквих и сличних напада и затражити одговорност за изречене оптужбе, које нису поткрепљене ни једним доказима.

 

НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ
Председавајући председништва
Велимир Лукић

Корисни линкови