02.12.2020

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ 12.01.2016.године

12. јануара 2016.

Поводом догађаја који се одиграо дана 07.01.2016.године у Ваљеву, у коме су активно учествовали полицијски службеници ПУ Ваљево који су том приликом ухапсили лица која су се бавила трговином наркотицима, овом приликом изражавамо своју забринутост и незадовољство радом над надлежним правосудним органима и тужилаштва.
novlogo11
Наиме, не оцењујући законитост и правну ваљаност поступања надлежног судије и поступајућег тужиоца коју пре свега оцењују њихови надређени као и законодавну власт Републике Србије, сматрамо да је неодређивање притвора лицима А.М и Б.Ћ обојица из Ивањице који се основано сумњиче да се баве трговином наркотицима, као и да су приликом одигравања спорног догађаја напали овлашћено службено лице, нарушава поверење грађана у владавину права и законитост поступања полицијских службеника, чиме се истовремено доприноси јачању правне и фактичне позиције лица која се баве криминалним активностима.

Сходно горе наведеном, као и чињеници да се на овај начин награђују лица која се баве криминалним активностима, Независни синдикат полиције захтева од надлежних државних органа који врше контролу над законитошћу у поступању правосудних органа да хитно испита правилност донете одлуке о неодређивању притвора а све у циљу заштите законитости кривичног поступка и истовремено заштите права полицијских службеника.

НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ
Члан Председништва
Веселин Николић

Тренутно има 1 коментар

  1. FADIL PULJAJI каже:

    Pa u mnogim slučajevima se tužioci stavljaju u ulogu branioca. Zaboravili su ko ih je postavio na to radno mesto i šta ttreba da rade. Dok se par njih ne istera iz službe drugi se neće opametiti.

Нема коментара.

Корисни линкови