• 20 avgusta, 2021
  • 118

SAOPŠTENJE ZA ČLANOVE NSP

SAOPŠTENJE ZA ČLANOVE NSP

Pored osnovne namene i cilja naše sindikalne organizacije, borbe za što bolja prava radnika, mi paralelno sa tom obavezom preduzimamo niz aktivnosti kako bi umnogome pratili rad organizacionih jedinica na kojima teritorijalno delujemo kao celina.

Ovom prilikom ukazujemo vam na delovanje i kordinaciju NSP i PU šabac a sve u cilju poboljšanja radno – pravnog statusa svih zaposlenih i zaštiti interesa R. Srbije. Iako je bezbednosna problematika na teritoriji cele Policijske uprave Šabac izuzetno složena, jer podsetimo velikim delom ova OJ pokriva teritoriju državne granice između Republike Srbije i R. Srpske, ne možemo a da se ne otmemo utisku da policijski službenici PU Šabac na čelu sa Načelnikom PU izuzetno odgovorno, časno, pošteno i uspešno odgovaraju svim izazovima koji su pred njima, što u prethodnom periodu nije bilo ni malo lako. Svi smo bili svedoci političkih previranja koje su mnoge struje pokušale iskoristiti tako što će pritiscima, lažima i drugim vidovima političkih igara pokušavati da ukaljaju obraz PU Šabac, ali trenutno rukovodstvo se uspešno izborilo sa svim izazovima i policija je ostala apolitična, što je u samoj biti naše profesije.

Bez obzira što smo skloni kritici, pa i onoj pozitivnoj, i ne radi samopohvale i marketinga već na ponos svih nas koji nosimo uniformu, navešćemo samo neke segmente i rezultate rada, kojih je inače jako puno. Prethodne četiri godine će nadamo se u narednom periodu poslužiti samo kao reper za poboljšanje uslova rada zaposlenih i građana.

Između ostalog svakodnevo se ulaže u infrastrukturu gde su trenutni objekti u vlasništvu PU Šabac primer i ogledalo našeg ministarstva uopšte, pa je tako samo sedište PU renovirano i moglo bi se reći dobijeno je novo potpuno ruho zgrade Policijske uprave. Takođe, kompletno je renovirana i zgrada Policijske stanice Loznica, unapređuje se i poboljšava kvalitet voznog parka OJ, vrši tehničko opremanje i mnoge druge aktivnosti usmerene na poboljšanje uslova rada u kojima zaposleni obavljaju svoje poslove.

Od rezultata rada nabrojaćemo neke, ali moramo napomenuti da pripadnci PU Šabac svakodnevno preduzimaju niz aktivnosti u borbi sa jakim kriminalnim grupama koje deluju sa obe strane Drine, te je tim povodom u Vladimircima pronađena izvesna količina oružja koja se povezuje sa jednim od najjačih kriminalnih klanovima u Srbiji.

Velika se pažnja poklanja i borbi protiv narkomanije, pa sa ponosom možemo istaći da je po zapleni narkotika PU Šabac jedna od uspešnijih policijskih uprava na teritoriji R. Srbije. Samo u zadnjih nekoliko dana na teritoriji Grada Loznica zaplenjena je veća količina marihuane a takođe veće zaplene je bilo i na teritoriji grada Šapca.

U borbi protiv sive ekonomije PU Šabac je prva uprava na terittoriji R. Srbije  po zapleni duvana, i po površinama uništenih ilegalnih zasada duvana.

PU Šabac preduzima i aktivnosti na sprečavanju trgovine ljudima, gde je u mestu Slepčević sprečena trgovina ljudima koja je trajala godinama gde se uporedo u lokalnoj kafani odvijala i prostitucija, čime se dodatno preduzimaju aktivnosti na zaštiti javnog reda i morala.

Pored nabrojanog mnogo je pojedinačnih rezultata i aktivnosti naših kolega pripadnika PU Šabac koji su isto tako značajni kao napred  nabrojani, mnogo je kolega koji su doprineli jednom opštem utisku da su  grad  Šabac i okolina jedno bezbedno mesto za život naših građana, a da je na svima nama zadatak i obaveza da ovo stanje nadograđujemo i unapređujemo , kroz davanje predloga, pomoć , kritiku  i pohvale, što je naša i obaveza kao jedinog reprezentativnog sindikata u MUP-a.

 

                                                                            NEZAVISNI SINDIKAT POLICIJE

                                                                          Predseavajući Predsedništva

                                                                          Veselin Nikolić

Slične vesti

Objavljen konkurs za upis na Kriminalističko-policijsku akademiju

Objavljen konkurs za upis na Kriminalističko-policijsku akademiju

Konkurs za upis na Kriminalističko-policijsku akademiju :https://www.kpu.edu.rs/cms/upis/drugi-stepen/7695-2022  https://www.kpu.edu.rs/cms/upis/doktorske-studije/7696-2022-2023
Sportske igre u mestu Rimske Toplice i Radeče

Sportske igre u mestu Rimske Toplice i Radeče

U periodu od 15.09. do 17.09.2022.godine u organizaciji Policijskog sindikata Slovenije održane…
Uspeh na Tribalion trci na Zlatiboru

Uspeh na Tribalion trci na Zlatiboru

U subotu 17.09.2022. godine na Torniku na Zlatiboru, održan je 8. Tribalion,…