• 20 августа, 2021
  • 995

САОПШТЕЊЕ ЗА ЧЛАНОВЕ НСП

САОПШТЕЊЕ ЗА ЧЛАНОВЕ НСП

Поред основне намене и циља наше синдикалне организације, борбе за што боља права радника, ми паралелно са том обавезом предузимамо низ активности како би умногоме пратили рад организационих јединица на којима територијално делујемо као целина.

Овом приликом указујемо вам на деловање и кординацију НСП и ПУ шабац а све у циљу побољшања радно – правног статуса свих запослених и заштити интереса Р. Србије. Иако је безбедносна проблематика на територији целе Полицијске управе Шабац изузетно сложена, јер подсетимо великим делом ова ОЈ покрива територију државне границе између Републике Србије и Р. Српске, не можемо а да се не отмемо утиску да полицијски службеници ПУ Шабац на челу са Начелником ПУ изузетно одговорно, часно, поштено и успешно одговарају свим изазовима који су пред њима, што у претходном периоду није било ни мало лако. Сви смо били сведоци политичких превирања које су многе струје покушале искористити тако што ће притисцима, лажима и другим видовима политичких игара покушавати да укаљају образ ПУ Шабац, али тренутно руководство се успешно изборило са свим изазовима и полиција је остала аполитична, што је у самој бити наше професије.

Без обзира што смо склони критици, па и оној позитивној, и не ради самопохвале и маркетинга већ на понос свих нас који носимо униформу, навешћемо само неке сегменте и резултате рада, којих је иначе јако пуно. Претходне четири године ће надамо се у наредном периоду послужити само као репер за побољшање услова рада запослених и грађана.

Између осталог свакоднево се улаже у инфраструктуру где су тренутни објекти у власништву ПУ Шабац пример и огледало нашег министарства уопште, па је тако само седиште ПУ реновирано и могло би се рећи добијено је ново потпуно рухо зграде Полицијске управе. Такође, комплетно је реновирана и зграда Полицијске станице Лозница, унапређује се и побољшава квалитет возног парка ОЈ, врши техничко опремање и многе друге активности усмерене на побољшање услова рада у којима запослени обављају своје послове.

Од резултата рада набројаћемо неке, али морамо напоменути да припаднци ПУ Шабац свакодневно предузимају низ активности у борби са јаким криминалним групама које делују са обе стране Дрине, те је тим поводом у Владимирцима пронађена извесна количина оружја која се повезује са једним од најјачих криминалних клановима у Србији.

Велика се пажња поклања и борби против наркоманије, па са поносом можемо истаћи да је по заплени наркотика ПУ Шабац једна од успешнијих полицијских управа на територији Р. Србије. Само у задњих неколико дана на територији Града Лозница заплењена је већа количина марихуане а такође веће заплене је било и на територији града Шапца.

У борби против сиве економије ПУ Шабац је прва управа на теритторији Р. Србије  по заплени дувана, и по површинама уништених илегалних засада дувана.

ПУ Шабац предузима и активности на спречавању трговине људима, где је у месту Слепчевић спречена трговина људима која је трајала годинама где се упоредо у локалној кафани одвијала и проституција, чиме се додатно предузимају активности на заштити јавног реда и морала.

Поред набројаног много је појединачних резултата и активности наших колега припадника ПУ Шабац који су исто тако значајни као напред  набројани, много је колега који су допринели једном општем утиску да су  град  Шабац и околина једно безбедно место за живот наших грађана, а да је на свима нама задатак и обавеза да ово стање надограђујемо и унапређујемо , кроз давање предлога, помоћ , критику  и похвале, што је наша и обавеза као јединог репрезентативног синдиката у МУП-а.

 

                                                                            НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ

                                                                          Предсеавајући Председништва

                                                                          Веселин Николић