27. jul.2021.

SAOPŠTENJE ZA ČLANOVE NSP

Iako u mnogo situacija budemo na različitim stranama prilikom pregovora sa predstavnicima poslodavca u ovoj prilici ne možemo, a da ne pohvalimo napore poslodavca na čelu sa Ministrom unutrašnjih poslova za borbu za što bolje, pre svega materijalne uslove zaposlenih. U prethodno periodu od strane poslodavca obezbeđena je jednokratna finansijska pomoć za razne grupe zaposlenih u MUP-a, a najnovija najava da će kolege-vatrogasci spasioci jednokratno dobiti uvećanje za mesec jul 2021. godine u visini od 20% od osnovne plate, je nadamo se trend koji će i u budućnosti biti nastavljen, naravno ukoliko tu budu dozvoljavala budžetska sredstva. Svedoci smo, da možda po prvi put u novijoj istoriji, od strane poslodavca, na čelu sa Ministrom unutrašnjih poslova Gospodinom Aleksandrom Vulinom, briga za zaposlene dolazi na prvo mesto gde joj je oduvek i trebalo biti mesto.

Nadamo se samo da će i u narednom periodu, u skladu sa sredstvima, ovakav trend biti nastavljen gde će i druge grupe zaposlenih biti nagrađene na ovakav način, za svoje napore, trud i zalaganje tokom obavljanja poslova iz delokruga svojih nadležnosti.

Još jednom naglašavamo, da smo veoma zadovoljni što je od strane Ministra unutrašnjih poslova prepoznat napor pripadnika MUP-a i zahvalni na maloj satisfakciji i brigu predstavnika poslodavca o zaposlenim i ubeđeni smo da će se ovakav trend nastaviti i u narednom periodu.

NEZAVISNI SINDIKAT POLICIJE

Predsedavajući Predsedništva

Veselin Nikolić

6.575
image_printPrint
Share this post on: