• 6 новембра, 2021
  • 345

Саопштење поводом данашњег напада на полицајце!

Саопштење поводом данашњег напада на полицајце!

У последње време све чешће наша синдикална организација оглашавала се апелујући на све државне органе да најбрже процесуира и најстрожије кажњава нападе на полицијске службенике који часно, поштено, професионално и одговорно обављају своје послове и задатке из описа свог радног места. Док очекујемо ефекте и резултате тих апела, што ћемо свакако пратити, напади на полицију постају све учесталији.

Данас се десио најновији напад на полицијске службенике припаднике ПС Чукарица, којом приликом су од стране једног лица двојица наших колега задобила више повреда у виду убодних рана и посекотина које им је наведено лице нанело. Наш колега С.Ђ. (44) задобио је убодну рану у пределу десне стране абдомена, док је други полицијски службеник У.К. (31) задобио више убодних рана приликом савлађивања лица којe је ножем бушило гуме на паркингу у улици Саре Бернар број 18 у београдском насељу Сремчица.

Пре свега се надамо да ће се повређене колеге што пре опоравити, а Независни синдикат полиције стоји на располагању за било коју врсту помоћи. Овога пута се само потврђују напори наше синдикалне организације који се односе на увођење најстрожије казнене политике за лица која врше напад на полицијске службенике.

Нажалост, пуно је примера као овај и ми се само надамо да ће надлежне институције реаговати најстрожије у овој ситуацији и тиме послати јасну поруку да је напад на полицијског службеника истовремено и напад на државу.

Увек уз чланове и све запослене, Ваш Независни синдикат полиције

Председавајући председништва НСП

                                                                                                                Веселин Николић

Сличне вести

Последњи поздрав Милану Младеновићу

Последњи поздрав Милану Младеновићу

  Последњи поздрав драгом колеги и нашем дугогодишњем члану Младеновић Милану из…
ПРАВИ ХЕРОЈИ!!

ПРАВИ ХЕРОЈИ!!

Полицајци Дејан и Марко спасили живот девојци!! Припадници Интервентне патроле ПИ Кикинда…