• 4 фебруара, 2022
  • 1024

САОПШТЕЊЕ

САОПШТЕЊЕ

Независни синдикат полиције је у више наврата објављивао разна саопштења која се тичу напада на полицијске службенике и угрожавање безбедности истих.

Дана 30.01.2022.године од стране једног лица су путем мобилног телефона упућене СМС поруке,  увредљиве и претеће садржине полицијском службенику ПС Мали Зворник М.Ј.. Након упознавања надлежног ОЈТ у Лозници није било елемената за даље поступање у смислу процесуирања лица, иако су полицијски службеници ПС Мали Зворник одмах идентификовали лице и са идентитетом и намерама упознали поступајућег тужиоца. Касније, дана 03.02.2022.године у поподневним часовима и дана 04.02.2022.године у раним јутарњим часовима наведено лице је поново наставило са слањем порука претеће и увредљиве садржине поменутом полицијском службенику, да би тек након порука дана 04.02.2022.године поступајући тужилац наложио да се лице саслуша у својству осумњиченог за извршење кривичног дела Угрожавање сигурности из члана 138. Кривичног законика Републике Србије.

Независни синдикат полиције још једном апелује на надлежно тужилаштво и остале државне органе, да у циљу спречавања истих или сличних ситуација према појединцима који на најгрубљи начин угрожавају сигурност и безбедност како полицијских службеника тако и осталих грађана, што хитније предузимају све мере из своје надлежности у циљу процесуирања лица учинилаца ових кажњивих дела.

НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ

Сличне вести

Срећан Аранђеловдан свим припадницима Специјалне антитерористичке јединице

Срећан Аранђеловдан свим припадницима Специјалне антитерористичке јединице

У име Независног синдиката полиције желим да честитам славу Свети архангел Михаило,…
Помен трагично погинулом колеги – Грофовски турнир у малом фудбалу

Помен трагично погинулом колеги – Грофовски турнир у…

Помен трагично погинулом колеги на простору КиМ 1989 године Чизмадија Јаношу. Грофовски…
Руководство НСП СГ Стари Град донирало је полицијској станици Стари Град два мултифункционална уређаја

Руководство НСП СГ Стари Град донирало је полицијској…

Руководство НСП СГ Стари Град донирало је полицијској станици Стари Град два…