• 22 oktobra, 2021
  • 72

Saopštenje

Saopštenje

Baviti se sindikalnim radom podrazumeva i to, da se uvek i u svakoj borbi za što bolje uslove rada i prava radnika, mora pridržavati nekih moralnih načela koja podrazumevaju da se koriste sva zakonom dozvoljena sredstva, ali da se neke granice ne smeju preći. Mora se poštovati poslodavac, druge sindikalne organizacije pa i sopstveni redovi i u toj borbi Nezavisni sindikat policije, sa trenutnim rukovodstvom, uvek će i na svakom mestu poštovati te principe.

Nikada od nas nećete čuti da, za i na račun drugih sindikalnih i drugih organizacija, pokušavamo uniziti nečiji rad, pogotovo ako se on zasniva na osnovnoj funkciji sindikata, a to je borba za što bolja prava, uslove rada i materijalni položaj zaposlenih. Mi kao jedini reprezentativni sindikat u MUP-a, kao najveća i najbrojnija sindikalna organizacija sa više od trećine zaposlenih članova pružamo ruku svima koji žele da nam se pridruže u toj borbi, a na njima je da tu iskrenu ruku prihvate i dokažu da delimo iste ciljeve i principe. Nikada nećemo podržati i propagirati kriminal i najžešće ćemo se uz poslodavca boriti da svi oni koji su se ogrešili o zakon najstrožije odgovaraju i njima nije sigurno mesto, ne samo u Nezavisnom sindikatu policije, nego ni u našem Ministarstvu.

Paralelno sa naporima najužeg rukovodstva države Srbije da sve te i slične, izvede pred lice pravde i mi u našim redovima smo preduzeli korake i neki koji nisu našu organizaciju koristili u onu svrhu koja je namenjena nisu više među nama, a dajemo obećanje svim članovima da će tako biti i u buduće.

Ovom prilikom dajemo bezrezervnu podršku Ministarstvu unutrašnjih poslova na čelu sa ministrom g.Aleksandrom Vulinom da sa svojim saradnicima još više uvede red naše ministarstvo na način na koji to trenutno čini, a mi poručujemo da ćemo u toj borbi biti iskren i pouzdan partner jer nas na to obavezuje 30 godina postojanja i trenutni status i brojnost u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Isto tako još jednom pozivamo sve sindikalne organizacije u MUP-a da nam se na ovom putu pridruže i dokažu da svi imamo isti zadatak, jer i bez njih Nezavisni sindikat policije neće menjati svoj trenutni kurs i pravac delovanja.

Uvek uz članove i sve zaposlene.

VAŠ NEZAVISNI SINDIKAT POLICIJE

Slične vesti

Rokovi Fonda za solidarnu pomoć MUP-a

Rokovi Fonda za solidarnu pomoć MUP-a

Primećeno je u radu Komisije Fonda za solidarnu pomoć  da veliki broj…
NSP KC Zaječar – Udruženje veterana PJP obeležilo “30 godina postojanja PJM-PJP“

NSP KC Zaječar – Udruženje veterana PJP obeležilo…

Dana 14.05.2022. godine, delegacija Nezavisnog sindikata policije Koordinacionog centra Zaječaru sastavu predsednik…
NAPAD NA POLICIJSKE SLUŽBENIKE U PARAĆINU

NAPAD NA POLICIJSKE SLUŽBENIKE U PARAĆINU

Dana 08.05.2022 godine u 18.20 časova policijski službenici PS Paraćin pokušali su…