25.11.2020

„Рат“ избио због пљескавице!

25. јануара 2015.

Мирно се бициклом пробијао између многобројних Кинеза до новобеоградске банке у Блоку 70. Ланцем је за дрво закључао бицикл, како му га неко не би украо, а из ранца извукао „кратеж“. Онесвестио је остарелог чувара и само се неколико минута задржао у банци пре него што је истрчао са пленом од више хиљада евра.
1767591-patrola-nbgd-25122014-foto-a-stankovic022
Дошао је до бицикла, али због панике и буке аларма није могао да се сети шифре на ланцу. Када је, ипак, успео да откључа бицикл и крене у бекство, новобеоградска полиција га је сустигла на само 100 метара од банке и ухапсила са целокупним пленом.

– Испоставило се да је реч о студенту који се кладио на фудбалске утакмице. Губио је више него што је добијао, па се задужио код зеленаша и није имао да врати новац. Пљачка му је, како је рекао, била једини начин да се ослободи дуга. Е сад је на робији и неће скоро на слободу – присећају се на колегијуму у новобеоградској полицији.

Начелник полиције Нови Београд Милета Томић каже да може да буде задовољан учинком у сузбијању кривичних дела, али да увек може боље.
– Иако смо само полицијска станица, ми покривамо територију која је у равни, рецимо, новосадске полиције, а не треба заборавити да су они управа, а не станица. Код нас је највише кривичних дела, али зато их ми и највише решавамо. Код нас су највећи хотели, тржни центри, имамо 28 школа, 300 угоститељских објеката, кафана, сплавова… Све то привлачи починиоце кривичних дела, али као и добра повезаност Новог Београда са различитим путним правцима – каже Томић, док седи за столом који красе многе православне иконе, а испред кога седи читав колегијум састављен од искусних полицајаца.
1767577-05-policijske-stanice-ivanovic-i-stefanovic
Горан Ивановић, шеф новобеоградске криминалистичке полиције, каже да је због појаве великих тржних центара повећан и број крађа које, углавном, раде Бугари и Румуни.

– Ми их похапсимо и они добију наредбу да напусте земљу. Међутим, полиција не добије наредбу да мора да их пребаци преко границе и они, наравно, не напусте Србију. И онда их ми опет хапсимо, и тако укруг. Када је реч о наркотицима, имамо проблем као и сви. Срећом, нема великих криминалних група, а ове мање уредно растурамо, па је тако било и хапшење осумњиченог који је камерама снимао читав блок – наводи Ивановић.

Колегијум новобеоградске полиције се слаже да је велики проблем дужина рада угоститељских објеката.

– Ми смо тражили да се скрати радно време. А ево ради чега: испред популарног места где се продаје брза храна су се око 3 ујутру посвађале две припите групе младића, и то око тога ко ће пре да купи пљескавице. После те туче, почеле су јурњаве по Новом Београду и на крају се све завршило једним убиством. Видите из какве баналности се десила трагедија – кажу у станици и наводе да су сплавови посебна прича јер се не зна ко је власник, па су неки регистровани као друштво љубитеља птица, а тамо трешти музика и точи се алкохол.

Извор: Ало

Корисни линкови