02.12.2020

ПСС наставља да лажима уноси немир међу запослене у МУП-у!

30. децембра 2018.

Вељко Мијаиловић и његов Полицијски синдикат Србије лажима и спиновима које пласирају а који немају никакве везе са истином, досадили сваком полицајцу.

Након неколико појашњења у вези са новом систематизацијом и решењима која важе од 01. јануара 2019.. као и са повећањем плате које је дао и сам министар и о чему је Независни синдикат полције писао неколико пута и информисао запослене, они настављају са кампањом неистина. Данас наводе како уопште није битно што ће јануарска плата бити већа … јер… Шта јер!? Нама је веома битно јер ми од те плате живимо и плата ће бити већа сваком запосленом у МУП-у. Хиљаду пута је речено да плата НЕЋЕ бити смањена али они намерно пласирају ту причу. Сад се појављује још једна лаж као последица непознавања прописа (или намерног уношења немира ?!) а то је да се пензија обрачунава на основу коефицијента, да ће се наредних година смањивати плате и пензије … елементарна правна неписменост.

Пензија се обрачунава на основу плата и уплаћених доприноса. Сигурни смо да то знају, а ако не знају, позивамо их да се едукују и о томе информишу своје чланове и да не доводе људе у заблуду.

Независни синдикат полиције увек ће се борити за све запослене у МУП-у као и до сада и остаће релевантан извор информација. Молимо све колеге да не наседају на лажи којима се уноси беспотребан немир који никоме не иде у прилог.

Корисни линкови