01.12.2020

Прослављен Дан полиције

20. јуна 2016.

Данас је у преподневним часовима министар Стефановић је приликом полагања венца на спомен-плочу првом министру полиције Јакову Ненадовићу изјавио да је МУП један од најјачих ослонаца Републике Србије Ово је велики дан у коме можемо с поносом да поручимо да је наше Министарство једно од најјачих ослонаца Републике Србије и њених грађана у смислу безбедности и да смо институција на коју грађани могу да се ослоне када им је најпотребније рекао је Стефановић

mup1
министар унутрашњих послова Небојша Стефановић

Честитку свим припадницима министарства упутио је и премијер Србије Александар Вучић „захваливши се на свему што су учинили како би се сви грађани Србије осећали безбедно. Држави је потребна професионална, одговорна и модерна полиција. Поносни смо на васистакао је премијер.

Поводом празника директор полиције Владимир Ребић уручио награде колегама које су показале најбоље резултате у протеклих годину дана.

mup2
Додела признања                               фото: МУП

Према писању колега на сајту МУП-а више од 40 припадника министарства добило је на поклон пиштоље. Поред тога у Кнез Михајловој улици у Београду одржан је и свечани дефиле којим су поздрављени грађани.

mup3
Кнез Михајлова улица                                    фото: МУП

Обележавање данашњег празника завршило се у наставном центру Макиш где је након поздравног говора министра одржана традиционална манифестација припадника министарства.

mup4
Макиш – свечана ложа

Одбор за медије и маркетинг
Петар Радојичић
Бранислав Јовановић

Корисни линкови