28.11.2020

ПРОКЛЕТИ КОМБАЈН: Убио полицајца, оца петоро деце!

16. септембра 2016.

Покушао да спасе тату: Почео сам да га вучем, међутим, комбајн је већ захватио обе ноге, каже Лазар, четрнаестогодишњи син страдалог Милете Мијаиловића

ОБРЕНОВАЦ – Полицајац Милета Мијаиловић (42) из места Љубинић код Обреновца трагично је преминуо, након што му је у суботу комбајн одсекао обе ноге.
mileta-mijailovic-1473881533-991525
Црни дан за Мијаиловиће… Лазара теши родбина

У највећем шоку био је Лазар (14), који је тог дана с оцем био на њиви и свим силама се трудио да га спасе.
– Прво смо обишли једну њиву, али је сунцокрет био влажан. Отишли смо у другу… Отац је покупио главице сунцокрета, желео је да их баци у комбајн када су му ланци ухватили тренерку. Рођак који је управљао комбајном га је одмах искључио. Ја сам почео да га вучем, међутим, комбајн је већ захватио обе ноге – промуклим гласом и дрхтећи прича Лазар, који је, након што је извукао оца, десетогодишњег брата, који је био с њима, однео до комшиница да не би гледао језив призор.
mileta-mijailovic-1473881524-991527
Након тога, храбри Лазар је отрчао до куће, обавестио мајку, узео кола и довезао их до њиве. Рођак који је возио комбајн прешао је у ауто, а мали Лазар је кренуо с њима.
– Возили смо брзо. Отац је био свестан неких 15 километара. Говорио је: „Ја сам готов“, а онда је упао у кому – одмахује главом Лазар сузних очију.
– Био је диван човек, муж и отац. Радио је по цео дан само да би деца имала све што им треба – додаје Милетина супруга Силвија.

Она каже да је њен муж био изузетно цењен и у бригадној полицији на Бановом брду, где је радио преко 20 година.
– Био је храбар и сви су га волели – закључује она тужно, док је рођаци грле.

Извур: Курир

Корисни линкови