27.11.2020

Преминуо полицајац у Бору, сумња се да је био заражен ВИРУСОМ КОРОНА

8. априла 2020.

Један полицајац из Бора је преминуо у борској Општој болници, сазнаје „Блиц“. Незванично, сумња се да је имао симптоме корона вируса.

Заменик командира Штаба за ванредне ситуације града Бора Данијел Алексић изјавио је да је у претходна три дана у борску болницу примљено 12 особа који поседују клиничку слику присуства корона вируса.

– У току јучерашњег и данашњег дана свих 12 особа је тестирано, а током ноћи једна особа је преминула. Према информацијама које имамо, особа је примљена у болницу са високом температуром и упалом плућа. Особа је тестирана и по добијању резултата јавност ће бити обавештена. Град ће наставити да спроводи све мере на повећању здравствене безбедности грађана које смо спроводили и до сада – казао је Алексић.

Важни телефони

Специјалан број Министарства здравља за питања у вези са корона вирусом: 064 8945 235. Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“: 011 2684 566.

Будимо одговорни према себи и према другима

У циљу омогућавања брже и ефикасније комуникације грађана са надлежним епидемиолошким службама, Министарство здравља увело је додатних 20 бројева телефона за све информације о корона вирусу.

Министарство здравља отворило је још 10 додатних додатних бројева, а преко истог линка можете да дође и до бројева телефона свих домова здравља широм Србије.

Извор Блиц

Корисни линкови