01.12.2020

Прелазак више хиљада километара у посети сваком члану

29. маја 2018.

Функционери Председништва и Извршног одбора Независног синдиката полиције више од годину дана обилазе градове широм земље у којима су основани наши координациони центри а све у циљу решавања озбиљнијих проблема са којима се чланови сусрећу, подршке руководствима тих центара и уопште напретку у раду синдиката.

састанак у пироту

По правилу се након сваке посете чланство на тим подручјима увећава јер колеге итекако препознају озбиљно залагање за њихова права и осетно боље стање након оваквих састанака. Немали број проблема се решава одмах, на лицу места, а оно што се обећа да се уради у наредних пар дана или недеља након састанка, то се и испуни.

састанак у сомбору

Нема празних прича и лажних обећања и то се итекако цени и препознаје а најједноставнији доказ је чланство које се непрестано увећава!

Координациони центри Независног синдиката полиције

 

Председавајући Председништва и један од најактивнијих у овим обиласцима Велимир Лукић верује да је ова тактика најделотворнија у решавању проблема   

састанак у београду (палилула)

Није лако путовати и по неколико хиљада километара недељно и то практично целе године али се на крају све исплати јер је несумњиво да је поверење у синдикат повраћено у пуној мери а овакав начин рада је сигурно један од разлога за то. Самим доласком код колега у њихове градове односно станице јасно показујете да вам је стало да им помогнете и да НСП мисли на све своје чланове рекао је Лукић. Некада решимо спорове са послодавцем само посредовањем и разговором, некада посаветујемо наша руководства како да се боље организују а неретко су колегама довољне и информације на разне теме, практично из прве руке, које до тада нису знали  истакао је Лукић.

састанак у врању

Већина посета се заврши и донацијама од стране Централе синдиката а најчешће су у питању технички уређаји који су им до тада били најнеопходнији а за које групе нису имале довољно средстава.

Прошле недеље функционери централе су обишли Пирот, Врање, Крагујевац, Нови Сад, Сомбор а дан касније Београд (Палилулу) и Суботицу. Након обележавања Дана полиције током викенда, обиласци се настављају практично без паузе јер је јуче одржан заједнички састанак КЦ Зајечар и КЦ Бор.

састанак у суботици

У последње време велики број колега из Сектора за ванредне ситуације се учланило у наш синдикат тако да је настала потреба да се организује састанак на највишем нивоу. То се данас и догодило јер су се сви функционери нашег синдиката који представљају овај део министарства састали са начелником Сектора за ванредне ситуације Предрагом Марићем.  

састанак са начелником предрагом марићем

Нашем руководству желимо срећу у даљем раду а члановима и њиховим руководствима позив да искористе прилику и учине исто што и остали координациони центри јер је јасно да је овакав начин комуникације и сарадње најделотворији у решавању разних проблема.

Корисни линкови