29.11.2020

Предлог ПКУ

21. октобра 2014.

 

p1p2p3p4p5p6 p7 p8 p9 p10 p11 p12 p13 p14 p15 p16 p17 p18 p19 p20 p21 p22 p23 p24 p25 p26 p27 p28

Тренутно има 16 коментара

 1. Ненад каже:

  Предлог ПКУ је одличан и свака част што сте ПКУ ускладили са Законом о раду ,(члан 27,ПКУ-регрес и топли оброк).А што ПСС у свом предлогу мије предвидео на штету нас запослених.
  Такође,морате ускладити одсуство за време боловања да се плаћа 65% у складу са Законом о раду. Велики поздрав .члан НПСС

 2. zoran milenkovic каже:

  nigde nije pomenuto rad vikendom subota i nedelja dase posebno plati kao u zdravstu.

 3. goksi каже:

  Potpuno podržavam kolegu Zorana, da se posebno plaća rad subotom i dedeljom. KO mislli drugačije da dođe da radi subotom i nedeljom.

 4. Zlatko каже:

  Da ne bih čitao dalje, prva greska uocena član 12 stav 1, „uz prethodnu konsultaciju sa POLICIJSKIM SLUŽBENIKOM…“, po mom skromnom mišljenju trebalo bi da stoji uz konsultaciju sa „ZAPOSLENIM“. Kako je već rečeno da se termin zaposleni odnosi na policijske službenike i ostale zaposlene. Čitaću dalje, ali nadam se da će odgovorna lica da provere opet predlog, da ne bude (ne)namernih grešaka.

 5. grcilo каже:

  PITANJE ZA NSP. Kada ce vec jednom da se u obracunu plate ubace stavke topli obrok i regres,pa da dusebriznici vide kolika je stvarna plata.

 6. Snežana каже:

  Zamerka. Rad duži od radnog vremena koje traje 8 radnih sati može se produžiti najviše još 4 sata…
  To može da se odnosi na UOSL, ali OSL na dužnostima u UKP-u i OKP-u su prinuđeni da zbog obima posla moraju da ostanu na dužnosti po 13 ili 30 sati. To nije hir starešine već neophodnost da se obrada lica i celokupan predmet završe u roku.
  S toga, ovih 12 sati ograničava pol.sl. da piše više od 4 sata prekovremenog iako je radio, a nadređenog starešinu oslobađa dužnosti da odobri prekovremeni preko 4 sata dnevno.

 7. maki каже:

  clan 11 godisnji odmori po osnovu strucne spreme za srednje struco obrazovanje dobijali se koji dan a sa timobrazovanjem ima najvise radnika u mup-u.i clan 14 tacka 6 koliko se dobija placenih dana nemojte da dozvolite da rukovodijoci svojevoljno odredjuju koliko ima placenih dana.

 8. preventivac каже:

  Član 12 stav 3 mora se uskladiti sa Zakonom o radu gde stoji da se godisnji odmor može koristiti u prvom delu od najmanje dve nedelje, a vi ste stavili isključivo dve nedelje što je suprotno Zakonu, a PKU ne može umanjivati prava radnika u odnosu na Zakon već ih treba proširivati.Pozdrav.

 9. Pored smanjenja plata za jos 10% jer niste hteli za njih da se borite ,ceka nas jos i robovlasnicki PKU ,izdace te opet ,i ovaj PKU bice mnogo nepovoljniji.Prvo sto ce vaziti samo za policajce a zaboravite vise bolovanja 100%,prekovremeni rad,placanja godisnjih odmora i bilo koja placanja osim ovih bednih plata.Dok ne pocnu i one da kasne.

 10. humanitarac каже:

  U članu 14. zakona, među tačkama koje se izuzimaju iz ukupnog broja dana plaćenog odsustva, mora stajati i tačka 10. stava 1. o dobrovoljnom davanju krvi. Ova greška je postojala i u starom PKU, ali se sada mora ispraviti. Ako ni zbog čega drugog, ono zbog toga što sadašnji predlog jednostavno nije u skladu sa zakonom o radu, u kome se ovi dani izuzimaju iz ukupnog broja dana plaćenog odsustva.
  A pogotvu što se u pojedinim PU (npr. u Vranju) ta neusklađenost i propust u PKU, koristi na štetu dobroovoljnih davaoca krvi, tako što im se ograničava vreme za korišćenje slobodnih dana u okviru 3. meseca od dana davanja. A i svima ostalima se nanosi šteta, jer se ti dani računaju u ukupan broj dana, pa ako damo tri puta krv ostaje nam samo jedan dan plaćenog odsustva po ostalim stavkama. Što je nedopustivo, a i nezakonito jer je u suprotnosti sa zakonom o radu. Pozdrav.

 11. Bane каже:

  Снежана не може да се ради прековремено дуже од 4 сата дневно, односно највише 8 сати прековремено у току недеље јер Закон о раду то ограничава: Član 53
  Na zahtev poslodavca, zaposleni je dužan da radi duže od punog radnog vremena u slučaju više sile, iznenadnog povećanja obima posla i u drugim slučajevima kada je neophodno da se u određenom roku završi posao koji nije planiran (u daljem tekstu: prekovremeni rad).
  Prekovremeni rad ne može da traje duže od osam časova nedeljno.
  Zaposleni ne može da radi duže od 12 časova dnevno uključujući i prekovremeni rad.
  Zaposlenom koji radi na poslovima na kojima je uvedeno skraćeno radno vreme u skladu sa članom 52. ovog zakona ne može da se odredi prekovremeni rad na tim poslovima, ako zakonom nije drukčije određeno.

 12. sasa каже:

  Pored vas izdajnika i ovih jos gorih od vas iz PSS mi od ovog PKU ne ocekujemo nista.Ko jednom izda izdace ponovo.Smanjili su desetku na sesticu cutali ste,sad su smanjili tu celu sesticu i najavljuju mnogo gori PKU i sta vi mislite .Objasnite mi kako jos ima ljudi koji mogu biti clanovi ta dva izdajnicka sindikata.Nisam clan nijednog i nisam provokator do skoro sam bio clan PSS ali kako nisu hteli da strajkuju i bore se sclanio sam se odmah. Najavljujete neki bolji PKU posle ova dva poraza ko ce vam ga dati,cime mislite da izadjete pred policajce i ostale zaposlene.Da pricate kao mora da nam se ova plata smanji da poseban kolektivni ugovor mora da se potpise…… E jadni li ste i vi i vasi clanovi.

  1. nspsajt каже:

   ne znam kolega da li si provokator ili ne. ali znam da je licemerno kritikovati a biti van sindikata.

   1. sasa каже:

    Bio sam clan PSS vise necu biti clan nijednog a ponajmanje vaseg i mog bivseg sindikata. A necu vise ni da kritikujem .Vidim da ste sve bitke izgubili, sto bi vam jos placao 500 dinara mesecno i nervirao se.I to nije licemerje vec gola istina kolega.

 13. Vladimir каже:

  Potpuno podrzavam prethodnika, KU nije los ali to sto vi predlazete ne znaci nista, svasta ste vi predlagali i dogovarali a svi znamo da nista od toga nije bilo, vec pola godine traje to dogovaranje i usaglasavanje i ocigledno je da nema nista od toga. Gledam ove prosvetare i divim im se. A kod nas, ko je jednom izdao, izdace uvek!

 14. Бј каже:

  Владимире да нису поједине колеге издале друге колеге својим доласком на параду срама штрајк би можда био завршен за 3 дана, да је било праве слоге, тј.да су сви штрајковали на дан параде срама можда би све било другачије, а штарајковати на дуже стазе уз скидање дневница је немогућа мисија за већину колега са садашњом инфлацијом, кредитима…

Нема коментара.

Корисни линкови